‘Wervelstof’: op weg naar de liefde?

Wat begon als een reisdagboek mondt uiteindelijk uit tot een wervelend verhaal. ‘Wervelstof’ van Suzanna Esther is namelijk een meeslepend verhaal over avontuur, liefde en eenzaamheid.

Vanaf het moment dat Suzan Steve ontmoet in het Vondelpark, verandert haar leven. Ondanks dat hij in Amerika woont en zij in Nederland, houden ze contact door elkaar brieven te schrijven. Een gevoel van vertrouwen en eerlijkheid maakt hun band sterk in korte tijd.

Wanneer Steve haar een open ticket stuurt om hem op te zoeken, moet Suzan daar eerst goed over nadenken. Is ze eigenlijk wel zo avontuurlijk? Is het niet te snel? Kent ze hem wel goed genoeg? Onbewust heeft ze echter al een keuze gemaakt.

“Het verlangen naar verbinding deed meer pijn dan de acceptatie van mijn eenzaamheid.”

Van droom naar werkelijkheid

Wat begon als een droom in het Vondelpark, wordt snel werkelijkheid wanneer Suzan zich aan de andere kant van de oceaan bevindt. Als ze samen Route 66 afleggen, komt het vertrouwde gevoel van hun brieven weer terug bij Suzan.

Eenmaal in Nederland is het lastig om haar draai te vinden. Ze mist hem en, net als zij, wil Steve dat ze terugkomt naar Amerika. Ze besluit om een visum aan te vragen. Drie maanden kan ze in Amerika verblijven. Een mooie proeftijd om haar nieuwe leven te testen: tijd om een baan te vinden, bevriend te raken met haar nieuwe buurvrouw Elena en samen te zijn met Steve. Of toch niet? Het gevoel dat er iets niet klopt wordt steeds sterker. Wie is Steve eigenlijk? Welke geheimen heeft hij voor haar? Het wordt tijd dat Suzan een beslissing neemt…

“Een zwarte bladzijde uit mijn jeugd kwam boven alsof een dia over het huidige beeld schoof.”

Prachtig verwoord

‘Wervelstof’ gaat over een jonge vrouw en haar persoonlijke zoektocht naar liefde en geluk. Het is geen thriller, maar toch zit er veel spanning in door de gebeurtenissen die zich snel opvolgen. De twijfel, de onzekerheid, de zoektocht om bij iemand te horen, het voelt allemaal heel echt. Dit komt wellicht doordat het verhaal gedeeltelijk gebaseerd is op waargebeurde feiten.

Esther schrijft niet alleen over avontuur en liefde, ook komt eenzaamheid ter sprake. Een gevoel dat Suzan continu met zich meedraagt, in haar leven en in haar brieven aan Steve. Sommige passages zijn prachtig verwoord (dit begint al in het voorwoord) waardoor je echt geniet van Esthers schrijfstijl.

Meer romans
Thuisreis
Verdwaald in Tirol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *