Terug naar de Costa Blanca

‘Terug naar de Costa Blanca’ geschreven door Joke Burink belooft een heerlijk spannend boek te worden. De omslag is aantrekkelijk en ben direct na binnenkomst met enthousiasme begonnen. Weet Joke Burink mijn aandacht vast te houden en hierdoor dit boek te verslinden?

Het avontuur van John en Mary Sijtsma

John en Mary Sijtsma uit Southampton zijn van middelbare leeftijd en aan het bijkomen van hun heftige avontuur aan de Costa Blanca. John was ontvoerd en na een periode vrijgekomen door het heldhaftige optreden van een vluchteling, Hashim. Hashim is hierdoor erg belangrijk geworden voor John en wil graag terug naar de Costa. Mary wil hier niets van weten, zij blijft liever in Engeland bij haar pasgeboren kleinkind Casey.

John en de Costa

John besluit tegen het advies van Mary in om toch terug te keren naar de Costa Blanca. Daar aangekomen lijkt zijn eerdere avontuur nog niet ten einde te zijn. Een aantal vreemde gebeurtenissen volgen elkaar op. De man met wie hij samen was ontvoerd, maar een niet te verklaren rol heeft in dit geheel wordt dood aangetroffen. John keer eerder terug naar Southampton, omdat zijn vader is overleden.

Het avontuur wat niet lijkt te stoppen

Uit het testament blijkt dat John een halfbroer in Nederland heeft. Hij heeft net als John recht op een deel van de erfenis. Helaas blijkt zijn broer te zijn overleden, maar heeft wel twee kinderen. John gaat naar Volendam met Hashim om zijn familie op te zoeken en hun over het verleden en de erfenis te vertellen. In Volendam wordt Hashim ontvoerd, bedreigd en weer vrij gelaten. Wanneer houdt de ellende op voor John en Hashim? Nog lang niet! Aangekomen bij de notaris zijn de kinderen van zijn halfbroer geen vreemde voor John en de ellende is nog lang niet ten einde.

Gaat John terug naar de Costa Blanca?

Ben je benieuwd hoe het nu gaat met John en hoe hij met al deze tegenslagen omgaat? Terug naar de Costa Blanca leest makkelijk weg, maar zou pakkender geweest zijn als al die gebeurtenissen beperkter waren gebleven. Wat ik jammer vind, is dat er niks wordt geschreven over de ontvoering, waar het boek op gebaseerd is. Als lezer vind ik dit een gemiste kans. Waarom is John in eerste instantie ontvoerd en wat is daar gebeurd? Een proloog had voor meer duidelijkheid kunnen zorgen. Voor de rest is het is een prima boek voor op het strand of tussendoor.

Meer boeken zoals Terug naar Costa Blanca:

https://boekrecensiesblog.nl/the-paris-apartment/
https://boekrecensiesblog.nl/als-je-leven-uiteenvalt/
https://boekrecensiesblog.nl/sula-over-keuzes-vriendschap-en-het-leven/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *