Ren Rose ren

Countryster Dolly Parton heeft samen met James Patterson, bekend van zijn thrillers, een boek geschreven. Dit is niet een thriller, maar eerder een roman met een vleugje spanning. En voor fans van de zangeres: Ren Rose ren is een boek om te verslinden.

Rose is op de vlucht. Waarvoor weten we niet, maar dat ze vier verdiepingen naar beneden valt, geeft aan hoe heftig haar verleden is. Dit is niet echt een spoiler (staat in proloog, oké kleine spoiler dan). En dan begint het verhaal over AnnieLee Keyes.

Maar als je zo dacht werd je gek. Het leven mocht dan dramatische wendingen kennen, het was geen Hollywoodfilm.

Pagina 264

Ster op weg naar de top

AnnieLee weet dat ze het kan maken in Nashville. Ze schrijft al zolang ze het zich kan herinneren haar eigen liedjes en deuntjes. Ondanks dat ze zich onzeker voelt, laat ze dit niet blijken. Door haar stoere attitude mag ze spelen in de bar van wereldster Ruthanna Ryder. Hier wordt ze opgemerkt door een wel erg knappe man die ook nog is goed kan zingen en gitaarspelen.

I’m full of fire and passion, wound tight and aim to please
But if you want to play with fire, be mindful and take heed

De ontmoeting tussen Ryder en Keyes

Het duurt niet lang voordat Ethan Blake Ruthanna ein-de-lijk zo ver heeft gekregen om AnnieLee te zien spelen. Zelfs wereldster Ruthanna erkent hoe goed deze meid speelt. AnnieLee kan niet geloven dat Ruthanna naar haar heeft geluisterd en ze kan zeker niet geloven dat de artiest haar wil helpen. Het meisje “zonder” verleden, zonder spullen, zonder onderdak. Dit kan niet waar zijn.

I’m gonna woman up and take it like a man
I’m gonna buckle up, be tough enough
To take control and make demands

Wie is AnnieLee nu eigenlijk?

Niet alleen vraagt Ethan dit zich af, ook wij als lezers. We weten niet waar ze echt vandaan komt en waarvoor (of voor wie) ze vlucht. Het enige dat we weten is dat ze op weg is om een ster te worden.

Country versus thriller

Dolly Parton is natuurlijk bekend van haar fantastische countrymuziek (ja, ik houd ervan!) en James Patterson van het schrijven van spannende verhalen. Als je deze twee met elkaar combineert, heb je een boek vol passie. Het verhaal geeft een kijkje achter de schermen bij de harde muziekwereld en vooral het beeld over vrouwen in de business. Het zou geen Patterson-boek zijn als er geen spannende invalshoek achter zit. Dit zie je in de proloog, af en toe in het midden, maar zeker aan het einde terug. Daarom is Ren Rose ren perfect voor degene die eigenlijk niet zo van thrillers houden maar toch iets spannends willen lezen. En natuurlijk voor alle country-fans!

De Nederlandse vertaling door Louise Koopman en Anne-Marie Vervelde is erg goed gedaan en ze hebben de liedteksten in het Engels laten staan. Vergeet niet om naar de nieuwe liedjes van Dolly Parton te luisteren!

Meer romans:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *