‘Opgescheept’ van Lianne Reijntjes

De feelgood roman ‘Opgescheept’ van Lianne Reijntjes, gaat over drie meiden die zonder dat ze het weten gaan samenwonen. ‘Huh, hoe kan dat?’ hoor ik je denken. En precies dat vragen de meiden Else, Jenny en Lindsay zich ook af. Alle drie dachten ze  zich ingeschreven te hebben voor een huur appartement. Maar wanneer je de kleine lettertjes en voorwaarden niet goed leest, dan woon je zomaar ineens met nog twee volstrekt onbekende meiden in één appartement.  

Opgescheept van Lianne Reijntjes 

‘Opgescheept’ is deel één van de driedelige serie: ‘New girls on the block’. Op deel twee en drie is het nog even wachten. En dat is jammer. Want deel één van deze feelgoodroman serie had ik zo uitgelezen. En nu wil ik heel graag weten hoe het met de drie meiden afloopt.  

Het onverwachts samenwonen van de drie totaal verschillende meiden levert namelijk nogal wat onderlinge spanningen op. Spanningen die grotendeels veroorzaakt worden door de reden waarom ze op zichzelf willen wonen: een ongelukkige thuissituatie.  

Feelgoodroman anders dan anders 

Het verhaal over de drie meiden is anders dan je verwacht in een feelgoodroman. Waar er meestal sprake is van één hoofdpersoon, gaat dit verhaal over drie hoofdpersonen. En deze drie meiden worden op de eerste pagina niet halsoverkop verliefd, om vervolgens net voor het einde in de armen van deze man te vallen.  

Dit verhaal gaat over de meiden zelf. De manier waarop Lianne Reijntjes de persoonlijke eigenaardigheden, karakters en het leven van de meiden verteld is echt fijn. Het maakt je nieuwsgierig, laat je niet los en je wilt daardoor dat het samenwonen goed gaat komen.  

Is er dan geen plaats voor romantiek?  

Natuurlijk is er ook in deze feelgoodroman meer dan genoeg ruimte voor liefdesperikelen. Naast hun persoonlijke problemen, maken Lindsay, Else en Jenny alle drie een persoonlijke ontwikkeling door op liefdesgebied. Waar Lindsay tot over haar oren verliefd is, durft Jenny niet aan de liefde toe te geven. Want wie wil nou  verkering met een mislukkeling?  

Wachten op deel twee en drie 

Zoals eerder geschreven is het wachten op de volgende delen van deze ‘New girls on the block’ serie. Is het dan wel de moeite waard om dit eerste deel ‘Opgescheept’ te lezen? Jazeker! Want ook al ben ik een ongeduldig type, het was een feest om deze heerlijke feelgoodroman te lezen.  

Lianne Reijntjes heeft dit verhaal zo geschreven dat het ook een op zichzelf staand verhaal had kunnen zijn en dat houdt mij voorlopig wel even rustig. Maar stiekem hou ik Lianne Reijntjes op Social Media heel goed in de gaten om op de hoogte te zijn wanneer deel twee uitkomt!

Wil je meer weten over de Nederlandse auteur Lianne Reijntjes? Lees dan het interview dat we met haar hebben gehad over het verschijnen van haar debuutroman ‘Kwetsbaar verliefd’.  

Meer over Lianne Reijntjes:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *