‘Laura’s Danskoffers’: een reis tussen verstand en gevoel

In ‘Laura’s Danskoffers‘ reis je met auteur Laura Potters mee door haar verleden, meer precies door haar dansverleden. Dat brengt je op mooie plekken.

Laura’s Danskoffers: een reis tussen verstand en gevoel

De ondertitel van Laura Potters’ boek is ‘Een reis tussen verstand en gevoel’ en op die reis neemt Laura je in haar debuut mee. In het boek vertelt ze in interview-vorm over de twaalf jaar dat ze haar succesvolle dansschool, Laura’s Dance, in Dordrecht had. Je leest hoe Laura zo ver komt om zelf een dansschool te starten, over de groei van de dansschool en de toename aan werkzaamheden die dat met zich meebrengt.⁠ Misschien denk je nut ‘ik heb niets met dansen, is dit boek dan wel wat voor mij?’ Ja zeker! Want Laura gaat ook in op veel sociale en emotionele zaken.

Dansen van over de hele wereld

Laura schrijft over de band die ze opbouwt met de dansers, zowel die uit de recreatiegroepen als de dansers die in de selectiegroepen komen. Ze laat zien dat ze meer is dan alleen danslerares en hoe dit haar beïnvloedt. Zo zeer dat ze tijdens een reis naar Australië merkt dat haar passie verdwenen is en ze tot een drastische beslissing komt. In het boek lees je ook meer over de reizen die Laura maakt en hoe dans ook daarbij een belangrijke rol speelt. Ze vertelt over de verschillende dansers die ze ontmoet en over hoe dansen een rol speelt in de verschillende culturen.⁠

Een boek in de vorm van een interview

Zoals al aangegeven in het begin, Laura’s danskoffers is geschreven als een interview. Dat is wel even wennen, maar het past tegelijkertijd helemaal bij de persoonlijkheid van Laura. Door het boek heen leer je haar kennen als iemand die de dingen op haar eigen manier wil doen, ook als dat afwijkt van wat ‘de rest’ doet. Aan het einde van het boek laat ze dat nog een keer heel duidelijk zien. Inspirerend voor iedereen als je het mij vraagt!

Laura’s Danskoffers – Boekpresentatie Laura Potters

Trackbacks & Pings

  • Een boektitel bedenken, hoe doe je dat? - Boekrecensies Blog :

    […] ‘De titel kwam pas aan het einde van mijn proces. In het begin maakte ik woordspins en kwam ik maar niet tot het juiste. Totdat ik samen met mijn man een wandeling maakte en het antwoord spontaan kwam. Want wat ik in mijn beginproces al wel wist, was dat ik een tekening wilde waarbij ik een danspose aannam en op de achtergrond Australië te zien was. De koffers stonden centraal voor al het reizen en het woordje dans vond ik zelf krachtig genoeg. Zo ontstond de titel Laura’s Danskoffers.’ […]

    3 jaar ago
  • De wereld van internetscam - Boekrecensies Blog :

    […] ‘Laura’s Danskoffers’: een reis tussen verstand en gevoel De oude wegen: een indrukwekkende voetreis […]

    3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *