Jack The Ripper was pas het begin

‘Unlikable’ is wederom een pareltje van Lotte van den Noort. Als Young Adult-schrijfster weet deze auteur me telkens weer te raken. Dit laatste boek in de un-able-serie is misschien wel de spannendste pageturner van allemaal. Voor dit boek bestelde ik de belevenisbox. Ik moest een paar dagen langer op het boek wachten, maar ik vond het zeker de moeite waard!

Junior R

Ze stinkt, alleen kan ik de walm die van haar afkomt niet vergelijken met een bekende geur. Ik heb nog nooit een dood persoon gezien, laat staan geroken. De geur is een mengeling van rotte vis en een kamer waarvan de ramen en deuren al jarenlang potdicht zitten. Muf. Ja, muf en verrot. Zo ruikt de dood.

Het is 1889. Londen wordt geteisterd door een nieuwe seriemoordenaar. Al snel wordt er een link gelegd met Jack the Ripper, al is de werkwijze van deze misdadiger totaal anders. Vrouwen en kinderen wordt afgeraden ’s avonds de straat op te gaan. Junior R. is trots op zijn nieuwe status. Eindelijk wordt hij gezien, al is het op een lugubere manier.

Eleonora Prime

Moeder nu nog om advies vragen, is onmogelijk. Haar handen nu nog troostend op mijn kruin voelen, is slechts nog een fantasie. Moeder stierf vlak voor mijn zesde verjaardag en nam daarbij ook al het licht in de wereld met zich mee.

Vrouwe Eleonora Prime moet noodgedwongen met haar vader en broer verhuizen. Gelukkig is het maar tijdelijk, maar ze moet wel onder één dak wonen met Felix Clifton, een man die ze niet kan uitstaan. Als ze niet veel later, zonder het te beseffen, oog in oog staat met Junior R. staat haar leven op het spel.
Hoewel je als lezer verwacht dat Eleonora en Felix vast wel voor elkaar gaan vallen, weet Lotte van den Noort toch een onverwachte draai aan dit tweetal te geven.

Spanning

Ik weet inmiddels wel zeker dat hij het was die ons achtervolgde, die ons bijna had vermoord. Maakt dat me angstig? Ja. Ben ik in orde? Totaal niet. Sta ik op het punt om in tranen uit te barsten en weg te kruipen in een hoekje, jammerend om mijn moeder? Absoluut.

Van Lotte van den Noort zijn we gewend mooie historische verhalen te lezen, al heeft elk boek een unieke kijk op een bekend verhaal. Ook hier is dat weer gelukt. Iedereen kent het verhaal van Jack the Ripper en toch is Unlikable een opzichzelfstaand verhaal zonder Jack the Ripper.
Tot nu toe ben ik van deze auteur niet zulke spannende boeken gewend; dit geeft ze zelf ook aan in een begeleidende brief. Ik hoop dat ze zich vrij voelt om dit soort boeken te blijven schrijven, want ik vind ik zeker geslaagd! Al blijft Unsinkable een van mijn favoriete YA-boeken, Unlikable is op een andere manier weer een prachtige, spannende pageturner.

Belevenisbox

Dit is precies wat hij nodig had.
Een uitdaging.
De jongeman met de belachelijke vermomming zit hem al een tijdje op de hielen. Althans, dat probeert hij. Weet hij veel dat degene die hij zoekt praktisch naast hem staat. O, wat een heerlijk vermaak.
Want hij is hier.

Deze keer bestelde ik een belevenisbox. Dit is iets wat ik meestal niet doe, omdat ik graag wil weten voor welke items ik betaal. Maar ik heb er geen spijt van. De auteur koos zelf de ‘cadeautjes’ uit, die mooi ingepakt waren. Dit geeft een extra persoonlijke touch aan het boek. Wat ik erg leuk vond, is dat ik de genummerde items pas mocht uitpakken als ik op een bepaalde bladzijde was. Uiteindelijk maakte ik er een sport van om de bladzijde te lezen en zelf al te bedenken wat er in het pakje zou zitten. Los van het spannende verhaal, vloog ik hierdoor nog sneller door het boek heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *