Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella

WINACTIE VOOR DIT BOEK ZIE ONDERAAN DE PAGINA

Genieten met kerst! Dat is toch wat we allemaal willen? Het liefste beleven we de kerst zoals de tijdschriften ons dat voorschrijven. Ontspannen, in een nieuwe outfit en met een strak geknipt trendy kapsel. Van stress is uiteraard geen enkele sprake. Kerst vieren we in een zorgvuldig ingerichte woonkamer waar een prachtig versierde kersttafel de aandacht trekt en we allemaal blij en gelukkig selfies maken voor een uitbundig glinsterende kerstboom.

Een georganiseerde kerst

En tijdens de voorbereidingen had je alles volledig onder controle dankzij gedegen voorwerk, een strakke planning en overzichtelijke lijstjes. Becky Bloomwood, hoofdpersoon in Christmas Shopaholic ziet haar eerste zelf georganiseerde kerst zo voor zich, totdat de realiteit verre van dat blijkt te zijn. 

Hoe moeilijk kan het zijn?

Wanneer het einde van het jaar weer in zicht is, verheugt Becky zich al op de feestdagen. Elk jaar viert ze samen met haar gezin kerst bij haar ouders thuis. Ontspannen genieten van de kookkunsten van haar moeder en de gezelligheid van familie en vrienden.

Maar dit jaar gaat alles anders. Wanneer haar ouders besluiten te gaan verhuizen, is het huis van Becky en haar echtgenoot Luke de aangewezen plek om kerst te vieren. En net wanneer ze denkt dat het niet erger kan, blijkt dat ze zelf alles moet organiseren. Van het eten, tot de spelletjes, muziek en de versieringen. Maar ach, hoe moeilijk kan het zijn?

Stress

Zoals we van Sophie Kinsella gewend zijn, volgt er vanaf het eerste hoofdstuk een opeenstapeling van momenten van zelfspot, humor en mislukte pogingen om iets in goede banen te laten leiden. Hoofdpersoon Becky blijkt alles behalve stressbestendig. En juist in deze zeer herkenbare drukke kerstperiode, doet zij haar uiterste best om iedereen tevreden te houden.

Wil je vega, kalkoen, spruitjes, Quality Street, Matchmakers en een pinata tijdens de kerst? Becky regelt het! Voor het kerstoptreden van haar dochtertje naait ze een prachtig kostuum in elkaar en tijdens de zoektocht naar het ultieme kerstcadeau voor haar man, besluit ze uit pure wanhoop lid te worden van een herensociëteit.  

Jeugdliefde

En net wanneer ze denkt alles onder controle te hebben staat ineens haar jeugdliefde Craig bij haar in de winkel. Al snel ontdekt ze dat Craig, naast zijn liefde voor rockmuziek, een nogal bijzonder leven leidt met een levensstijl die Becky alleen maar meer zenuwen oplevert. 

Herkenbaar

Tijdens het lezen van dit nieuwe boek van Sophie Kinsella, zijn er zoveel herkenbare momenten waarbij je de stress rondom de feestdagen voelt. Maar de humor en zelfspot die kenmerkend is voor haar schrijfstijl zorgen ervoor dat je al snel beseft dat je het dit jaar helemaal anders gaat doen!

Want waar gaat het in deze periode van het jaar nou echt om? Precies, het samenzijn met alle dierbare mensen om je heen. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit boek eindigt zoals je van een feelgood roman mag verwachten: alles komt uiteindelijk goed. Misschien wel meer dan goed. Want het ultieme kerstcadeau blijkt niets te kosten, maar van enorm grote waarde te zijn. 

Al met al een heerlijk boek, om te lezen, te krijgen of weg te geven. En wanneer je zelf niet meer weet wat je aan iedereen moet geven met de feestdagen, dan is het zeker de moeite waard om Christmas Shopaholic te lezen.

Wie weet inspireert het jou ook om het ultieme kerstcadeau, zonder prijskaartje, cadeau te geven.  

Nederlandstalig

Engelstalig

FACEBOOK-WINACTIE

Om te vieren dat je boekrecensiesblog nu ook via facebook kunt volgen hebben wij een winactie met dit boek, wat moet je doen:

➡️Like en volg de facebookpagina boekrecensiesblog
➡️Deel deze winactie!

Deze winactie duurt tot zaterdag 14 december 2019 om 12.00 uur.

4 Responses to “Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella

  • Linda van Duren
    4 jaar ago

    Dit boek klinkt echt weer geweldig dus ik duim dat ie straks onder de kerstboom ligt 😍

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *