Vlucht voor het donker

Deirdre Vinck is de auteur van ‘Vlucht voor het donker’ en dit is haar debuutroman. De intro en voorzijde van ‘Vlucht voor het donker’ zijn pakkend en sporen direct aan om te gaan lezen. Het boek heeft een pakkend verhaal en leest lekker weg. Daarnaast kunnen slachtoffers van misbruik zich herkennen in de struggle van het hoofdpersonage en de schaamte die misbruik helaas vaak met zich meebrengt.

De rode draad

De titel is heel goed gekozen. Vlucht voor het donker is de rode draad in het boek. Emma Wijnants heeft een trauma opgelopen in het donker, waardoor ze naar Nieuw Zeeland is gegaan (gevlucht) voor haar stage. Hier heeft ze een nieuw leven op weten te bouwen en is ze gelukkig. Ter ere van de overname van het kantoor van haar vader aan haar broer Marcos en zijn beste vriend Tyler komt ze terug voor het feest. Bij terugkomst weten de oude demonen uit het donker haar weer te vinden. Paniekaanvallen en onzekerheid spelen haar bijna parten. Wat en wie die demonen uit het donker zijn krijg je pas laat te weten, de nieuwsgierigheid om te lezen wint. Echter wordt het hier een daar wel wat langdradig.

Emma en Tyler

Emma is een jonge vlotte fotografe die prima in je eigen vriendenkring zou passen. Haar broer Marcos en zij, zijn twee handen op een buik. Tyler is de beste vriend van Marcos en kent Emma al lang. De spanning die er tussen Tyler en Emma hangt, voel je als lezer. Deze twee mensen horen bij elkaar! Wat houdt ze tegen? Emma is beschadigd en bang, Tyler vindt dat hij het zusje van zijn beste vriend niet mag verleiden. Gevoel is niet te stoppen, ook niet voor Emma en Tyler. Als lezer moet je er vrij lang op wachten tot je weet wat de band is tussen Emma en Tyler. Het einde is niet wat je verwacht!

Tip voor de schrijfster

‘Vlucht voor het donker’ is fijn om te lezen. De hoofdstukken zijn goed ingedeeld en de personages goed omschreven. Echter staan er veel spelfouten in het boek en dat is jammer. Als lezer stoorde mij dit en het leidt af tijdens het lezen. Mocht Deirdre nog een boek willen schrijven, raad ik het haar aan om het eerst goed na te laten kijken.

Meer gecompliceerde liefdesboeken lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *