De wateraap – Mariken Heitman

‘De wateraap’ is geschreven door Mariken Heitman en uitgegeven in 2019. Heitman is een Nederlandse auteur en biologe. Dit laatste is goed te merken in haar boeken want ze schrijft prachtige romans waarbij je als lezer ook nog eens een lesje biologie krijgt.

Wormmaan

Al eerder las ik de roman ‘Wormmaan’. Ik vond de roman een grote verrassing. ‘Ik vind ‘Wormmaan’ een verrassende roman die ik ongetwijfeld nog een keer ga herlezen. Het boek biedt veel en combineert kennis met fantasie en menselijke gevoelens. Knap werk!’

Hierdoor was ik nieuwsgierig geworden naar haar eerste boek. ‘De wateraap’ kun je min of meer zien als deel 1 en ‘Wormmaan’ als deel 2, alhoewel je de romans ook losstaand van elkaar kunt lezen.

‘De wateraap’ is mij wederom zeer goed bevallen, maar ik geef wel toe dat ik ‘Wormmaan´ sterker vond. Met veel interesse kijk ik dan ook uit naar de volgende romans van Marike Heitman.

De wateraap

Aanrader!

Luisterboeken:

Wat de luisterboeken van deze romans betreft: beiden zijn voorgelezen door Mariken Heitman zelf. Mariken doet dit uitstekend, ondanks het feit dat je even zult moeten wennen aan haar lijzige en melancholische stem. Maar als je eenmaal een paar hoofdstukken verder bent, zul je haar stem steeds meer waarderen want het past gewoon precies bij het verhaal en haar schrijfstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *