De burn-out – Sophie Kinsella

Een burn-out lijkt nou niet echt hét thema voor een luchtig en humoristische roman. En toch is het Sophie Kinsella meer dan gelukt om een heerlijke feelgoodroman te schrijven waarbij je regelmatig met een lach op het gezicht verder leest.

De burn-out laat je lachen én nadenken

De titel van deze heerlijke roman zet je direct tot nadenken: kan een roman met dit onderwerp in de hoofdrol écht leuk zijn? Maar zodra je begint te lezen, weet je dat het weer een heerlijk feestje wordt. Want hoofd personage Sascha loopt letterlijk tegen een muur op. En dat verandert alles.

Pijnlijk herkenbare werksituatie

Maar voordat je leest dat het Sasha allemaal teveel wordt, voel je al aan dat haar werk/privé balans niet goed is. Sophie Kinsella beschrijft dit zo goed in deze roman, dat het bijna pijnlijk herkenbaar is wanneer jezelf ook met een overvolle werkagenda te maken hebt.

Maar de humor waarmee het beschreven is, maakt het luchtig en te leuk om niet door te lezen. Het is wachten op het moment dat Sasha niet verder kan. En dat duurt nog geen twee hoofdstukken. Voordat je het weet zijn een rennende non, een leidinggevende én een muur de ingrediënten om Sascha te doen beseffen dat het zo niet verder kan…

Zon, zee strand en een hoelahoep ‘to the rescue’!

En zoals we van Sophie Kinsella gewend zijn, lukt het haar ook in ‘De burn-out’ genoeg hilariteit, humor en diepgang bij elkaar te brengen waardoor je wel door moet lezen. Ik bedoel: verzin het maar dat iemand bepakt en bezakt met hoelahoep en yogamat op reis gaat. Je ziet het al voor je: met te volle tassen en koffers compleet gestrest opzoek naar rust. Het ongemak van deze treinreis voel je door de bladzijden heen.

En wanneer Sasha in de trein een jongen treft die compleet uit zijn slof schiet tegen een klein meisje, dan heeft ze het niet meer. Ze is het zat en zó erg aan rust toe. Gelukkig heeft ze een kamer geboekt in een super de luxe resort in Devon.

‘Luxe’ vakantie aan zee

Eenmaal aangekomen in Devon, blijken herinneringen en realiteit ver van elkaar af te staan. Hoe moet ze in vredesnaam in dit verlaten oord tot rust komen? Het hotel is, op zijn zacht uitgedrukt, ietwat veranderd. En het mooie strandweer laat ook nog een paar maanden op zich wachten.

Ondanks alle eerste tegenslagen lukt het Sasha om aan zichzelf te werken. Met behulp van herinneringen, oude bekenden, nieuwe ‘vrienden’ en boerenkool smoothies, voelt ze zich steeds beter. Kun je met de juiste keuzes maken dan toch weer helemaal herstellen?

De burn-out , een roman van Sophie Kinsella met net wat meer

Deze roman van Sophie Kinsella is precies dat wat je van te voren verwacht: een heerlijk liefdesverhaal met humor. En als extra krijg je daar unieke personages bij, sprankelde vrolijkheid en een reisje naar de zee. Want het is Sophie Kinsella ook met ‘De burn-out’ gelukt om je mee te nemen uit je eigen wereld om heel even op reis te gaan met de hoofdpersonage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *