‘De tweede vrouw’ is kort maar krachtig

In slechts 136 bladzijden weet Astrid Witte een kort, maar krachtig verhaal neer te zetten. ‘De tweede vrouw’ is de eerste psychologische thriller van de schrijfster, die voorheen jeugdboeken en romans heeft geschreven.

De vrouw van Gregoor is al 1,5 jaar vermist. De politie staat voor een raadsel. En Gregoor? Hij vindt dat het tijd is om weer te gaan daten. Na aardig wat datingwebsites en speeddates, heeft hij eindelijk een leuk iemand gevonden. 

Gregoor en Jessica

We hebben al snel door dat het geen gezonde relatie is. Jessica ‘moet’ zichzelf veranderen voor Gregoor: blondeermiddel, een nieuw luchtje, een nieuwe bril… alles om haar op zijn vermiste vrouw te laten lijken? Hij bepaalt graag hoe Jessica haar leven leidt en speelt een psychologisch spel.

Veel vragen

Tijdens het lezen spoken de vragen door je hoofd: wat is er eigenlijk met zijn vrouw gebeurd? Waarom moet deze ‘tweede’ vrouw voor hem veranderen? Doordat het verhaal kort is (maar wel goed uitgewerkt), blijft vooral het karakter van Jessica een beetje vlak. Waarom blijft ze bij hem? Hier had ik graag meer over willen lezen. Het boek had daarom iets langer kunnen zijn, om dit beter te begrijpen.

De tweede vrouw is spannend maar kort

‘De tweede vrouw’ leest erg vlot en blijft een spannend (maar net iets te kort) verhaal: je moet weten wat er nu echt gebeurd is, wat is de waarheid? Al met al is het een goede eerste psychologische thriller van Witte. Ik ben benieuwd naar het volgende verhaal!

Meer psychologische thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *