Lara Cains is volledig verknipt

Cover Volledig verknipt van Dennis Biesma

Althans, dat denkt Lara zelf. Maar klopt dat eigenlijk wel? Volledig verknipt is de psychologische thriller van Dennis Biesma die hem deed opvallen bij een uitgever. Of beter gezegd: die Lara deed opvallen bij een uitgever.

Stemmen horen

Lara Cains groeit op met een stem in haar hoofd; een stem die ze de naam Jade heeft gegeven. Soms gebeuren er dingen in Lara’s leven die ze niet helemaal kan verklaren. Een van die momenten – ik kan niet vertellen welk moment zonder een verhaallijn weg te geven – zorgt er ook voor dat Lara een tijd ‘onderduikt.’ Weer terug in haar eigen omgeving, probeert Lara een rustiger leven op te bouwen. Ze krijgt een relatie met haar huisgenote Lotte en neemt weer contact op met de psychiater waar ze eerder onder behandeling was. Maar dan komt ze erachter dat ze in de gaten wordt gehouden.

Bijzonder DNA

Lara komt erachter dat de mensen die haar in de gaten houden en die haar zelfs gaan achtervolgen interesse hebben in haar DNA. Het waarom achter de interesse in dit DNA vertelt Dennis je ook deels in een andere tijdlijn, een waarin een aantal wetenschappers onderzoek doet naar DNA. Dit deel is soms best technisch, maar ook als je het niet helemaal begrijpt (wat voor mij zelf wel gold) zorgt deze informatie ervoor dat je begrijpt waarom mensen nu achter Lara aanzitten. En: dit zorgt ook voor een link met het paranormale. Eentje waar ik ontzettend van heb genoten. Het zorgt voor onverwachte wendingen, waardoor Volledig verknipt een verhaallijn heeft die je als lezer verrast. En daar houd ik wel van.

Meer Lara Cains alsjeblieft!

Aan het einde van Volledig verknipt, gaat Dennis mij eigenlijk een beetje te snel. Er zijn wat open eindjes, of beter gezegd eindjes die niet helemaal naar tevredenheid worden uitgewerkt en die vragen om een vervolg. Een dat ik zeker zal gaan lezen, want Lara is een intrigerende dame, een waar ik nog veel meer over wil lezen. In die zin past de snelheid van het einde ook wel bij het verhaal – het is ongetwijfeld iets dat Lara zou toejuichen.

Wil je meer weten over het ontstaan van Volledig verknipt? Lees dan zeker ook het interview met Dennis, dat ik met hem had na het verschijnen van De regen kwam van binnen. Meer over zijn uitgeefproces lees je in dit interview op Queesten.

Meer thrillers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *