Volg me

Influencers zijn in de media het gesprek van de dag. Prijst een influencers met 1.000.000 volgers een zaakje aan met een bepaald product dan kun je binnen een dag een gigantische rij verwachten. De beste marketing voor een bedrijf. Dat de omgeving dit een minder leuk idee vindt, is te verwachten.

De online wereld, de wereld van influencers en hun invloed op hun volgers. Joyce Spijker beschrijft in ‘Volg me’ wat er allemaal achter deze zogenaamde pracht en praal schuilt. Niets is wat het lijkt, ook niet in het leven van een aanbeden influencer.

Volg Claire

Claire is de jonge vrouw die ieder jong meisje als voorbeeld heeft en de drive om influencer te worden. Reist de hele wereld over, komt in de mooiste hotels en is bij de leukste feestjes. Claire leeft het leven, online.. Wat is begonnen als een mooie bijverdienste is uitgegroeid tot een enorm merk: Claire de influencer. Ieder bedrijf wil met haar in zee, ze maakt dagen van twaalf tot veertien uur om iedereen tevreden te houden. Is ze zelf nog wel zo tevreden? Achter de schermen is niets wat het lijkt. Een influencer is behalve een influencer ook nog een mens.

Talent agency EPIC

Manager Thomas heeft zijn gehele bedrijf rondom Claire gebouwd en denkt groot. Hij leidt beginnende influencers op om met bedrijven in zee te gaan en zo tot nog meer volgers te komen. Beginnende influencers kunnen zich opgeven voor de ‘Talent Academy’ en wellicht dat ze hierdoor een contract kunnen krijgen. Dat Thomas dit vooral doet om veel geld aan te verdienen is niet wat de jonge influencers doorhebben, Claire werkt hier toch ook?

Joëlle is een documentairemaker en is vastberaden om dieper in dit wereldje te duiken om de waarheid achter de Talent Academy te achterhalen. Wat is haar achterliggende beweegreden? Thomas is enthousiast en ziet dit als de aandacht die EPIC nodig heeft om nog meer te groeien en positief in het daglicht te zetten.

Fake met de dood tot gevolg

Joëlle bijt zich helemaal stuk in de documentaire en komt tot schokkende ontdekkingen. Haar zusje die heeft meegedaan aan de Talent Academy en hier niet goed is uitgekomen. Is dit de schuld van Epic, of moet ze dit toch meer bij zichzelf zoeken. Is Thomas wel de ‘selfmade man’ zoals hij zich voordoet of leeft hij op het randje van de afgrond? Claire is Claire al een lange tijd kwijt en nu raakt ze ook Claire de influencer kwijt. Is dit een ramp of een zegen? Joëlle is ten einde raad en raakt alles kwijt waar ze zo lang aan heeft gewerkt, hoe sterk staat zij in haar schoenen?

Volg me in de social media, of niet?

Joyce Spijker heeft de wereld van influencers in de social media in een heerlijk spannend boek tot een verhaal gebracht wat mij non stop aan het lezen hield. ‘Volg me’ is een fictief verhaal, maar zou zo in werkelijkheid kunnen gebeuren. Influencers laten alleen de buitenkant zien, wat verkoopt, wat we zien. De invloed die dit heeft op de volgers is gigantisch. Zelf zie ik dit aan mijn dochter, die rent na het zien van een bepaalde lipgloss naar de winkel om deze te halen, omdat ‘het zo goed’ zou zijn. Als ouder heb je hier een belangrijke controlerende rol in en word je bijna gedwongen om de ‘socials’ van je kinderen bij te houden. ‘Volg me’ laat dit des te meer zien, echt een aanrader!

Meer boeken over dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *