Welkom in Ferry Lane van Nicola May

Wat een heerlijke feelgoodroman is ‘Welkom in Ferry Lane’. Met dit eerste deel van de driedelige serie heeft auteur Nicola May mij echt weer heel veel fijne leesuurtjes bezorgd. Het verhaal dat zich afspeelt in het dorpje Hartmouth in zuid Engeland is zo gezellig, verrassend en vol liefde, dat je wel door moet lezen.

‘Welkom in Ferry Lane’ laat je direct thuis voelen

De schrijfstijl van Nicola May is vermakelijk, makkelijk leesbaar en vlot. Dit maakt dat je direct vanaf het eerste hoofdstuk in het boek zit én het niet meer aan de kant wilt leggen. Gelukkig is dit boek een serie geworden zodat je na het uitlezen gewoon weer verder kunt in het volgende deel.

Zuid Engeland en een piepklein eiland

Zoals het woord Ferry in de titel al doet vermoeden, speelt dit verhaal zich af op een eiland. Kara droomt op dit eiland van een opleiding tot bloemist en een toekomst met Jago, haar vriend. Beide dromen komen niet uit. Jago blijkt niet wie hij is (of Kara hoopt dat hij zou zijn) en sinds het vertrek van haar moeder toen ze nog een tiener was, wil ze haar vader niet alleen laten. Haar zus Jennifer heeft haar vader ook al in de steek gelaten.

Gemoedelijk leven op een eiland

Na het op spectaculaire wijze eindigen van haar relatie met Jago (wraak heeft nog nooit zo goed gevoeld!) blijft Kara het maar moeilijk vinden om weer echt gelukkig te worden. Ondanks al haar goede vrienden om haar heen, haar baan bij een bloemist op het eiland en de liefde die ze van haar vader en opa krijgt, weet ze niet meer wat ze precies wil.

Regelmatig praat ze gezellig met haar opa in het oude schuurtje. Zijn wijze woorden zetten haar tot nadenken. Ook het geflirt van Billy, zijn lieve woorden en vrolijkheid, laten Kara inzien dat ze er wel mag zijn. Wanneer ze dan ook nog onverwachts een ticket naar New York krijgt, besluit ze haar eigen leven weer te gaan bepalen.

Het avontuur dat volgt leert haar weer van zichzelf te houden en haar hart te genezen van het verdriet in haar verleden. De vraag is nu: durft ze haar hart ook weer open te stellen voor een nieuwe liefde?

‘Welkom in Ferry Lane’ laat je lachen en huilen

Deze heerlijke feelgoodroman laat mij regelmatig lachen en helpt mij heerlijk wegdromen in een andere wereld. Het onverwachts overlijden en het verdriet van Kara zorgt ook voor een traan. Maar juist deze twee emoties horen bij het leven en maakt dat het leven goed voelt en goed is. Ondanks dat niet alles altijd gaat zoals je zou willen.

Maar zolang je van jezelf houdt én lieve mensen om je heen hebt en echt weet waar je thuis hoort, dan weet je zeker dat alles goed komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *