Een betoverende ontmoeting

Een betoverende ontmoeting’ van Isabella Broom is een feelgoodroman voor alle Italië-liefhebbers. Anders dan veel andere romans over Italië, speelt het verhaal ‘Een betoverende ontmoeting’ zich af in de winter. En wat blijkt: ook dan is Italië betoverend mooi én de plek voor romantiek.

Een betoverende ontmoeting in winters Italië

Helaas voor hoofdpersonage Taggie is romantiek niet de reden om in de winter naar het Comomeer in Italië te gaan. Haar relatie is net uit en ze wil haar ex echt niet tegenkomen. Daarvoor heeft hij haar teveel pijn gedaan!

Daarom werkt ze nu in de winter, met de feestdagen voor de deur, keihard als reisleidster in een hotel. Ze laat toeristen de mooiste plekken rondom het Comomeer zien en probeert niet aan haar ex en het vreselijke einde van hun relatie te denken.

Een betoverende ontmoeting

Maar hoe langer Taggie in Italië is, hoe moeilijker het is om het verleden te vergeten. Het verdriet en die vreselijke gebeurtenis uit haar relatie, blijven haar achtervolgen. Wanneer ze Marco, een mooie Italiaan ontmoet, wil ze niets van hem weten. Ondanks dat ze hem toch wel heel erg leuk vindt…

Roman met twee hoofdpersonages

‘Een betoverende ontmoeting’ vertelt niet alleen het verhaal van Taggie. De andere hoofdpersonage in deze roman is Lucy. Per hoofdstuk van het boek wisselt het verhaal en de hoofdpersoon. Dat de beide personages iets met elkaar gemeen hebben, dat vermoeden heb je als lezer snel.

Wanneer Lucy met de liefde van haar leven Pete ook naar het Comomeer gaat voor een heerlijke kerstvakantie, weet je het zeker: het geheim dat Taggie met zich mee draagt, heeft ook iets te maken met Lucy en Pete. Tot het einde van het boek blijft dit geheim een raadsel voor de lezer.

Duo recensie van twee recensenten

Niet alleen in deze roman gaat het over twee personages. Van Uitgeverij Oceaan hebben we twee recensie-exemplaren ontvangen voor een buddyread. Al eerder schreef recensente Marga voor Boekrecensiesblog hier een blog over. Deze keer was het aan Yvonne en Cynthia de eer om samen een boek te lezen en te recenseren.

Een betoverende ontmoeting

Recensie ‘Een betoverende ontmoeting’ van Yvonne

Wat een heerlijk boek! Eerlijk is eerlijk, ik heb even moeite gehad om goed in het verhaal te komen doordat de twee hoofdpersonages zich per hoofdstuk afwisselden. Hierdoor had ik aan het begin van het boek het gevoel steeds met een nieuw verhaal te beginnen. Maar al snel werd ik nieuwsgierig waarom Taggie naar Italië gevlucht was. Wat was er zo erg aan haar relatie dat ze huis en haard achter zich heeft gelaten?

Italiaanse charme

En natuurlijk werd ook ik ingepakt door de charme van de Italiaanse Marco. Je voelt per hoofdstuk zijn liefde voor Taggie groeien. En tegelijkertijd word je als lezer zelf verliefd op een winters Italië.

Een betoverende ontmoeting heeft een verrassend einde

Dat liefde niet altijd alles overwint en vanzelfsprekend is, dat weet auteur Isabelle Broom heel duidelijk te vertellen in deze roman. De reden waarom Taggie naar Italië ‘gevlucht’ blijkt uiteindelijk erg verdrietig te zijn. En het laat zien dat tijd voor jezelf nemen om dingen te verwerken goed is.

Recensie van Cynthia

Italië in de winter, nooit gedacht dat dit net zo’n betoverende werking zou hebben als Italië in de zomer! Door dit heerlijke boek, waan je je in Italië en ben je niet alleen nieuwsgierig naar de verbinding tussen Taggie en Lucy, maar ook naar het land in de winter.

Behalve dat het heerlijk leest, maakte het verhaal mij zeer nieuwsgierig om te blijven lezen. Zoals Yvonne al benoemde, wat is er gebeurd met Taggie dat ze zo’n rigoureuze beslissing heeft genomen?

De magie van Italië

Isabelle Broom neemt je mee en houdt je vast tot de laatste bladzijde. Italië zorgt voor een magische werking tussen Taggie en Marco. De wijze lessen die Lucy leert door terug te gaan naar een plaats waar zij zo van houdt en tot zichzelf komt, is prachtig beschreven.

Prachtige roman van alle kanten

Wat ik heel knap vind van Isabelle Broom is dat zij ieder personage in zijn kracht zet. Hierdoor krijg je als lezer sympathie en begrip voor de acties en daden van ieder van hen. Zelf vond ik de afwisselende hoofdstukken over Lucy en Taggie niet storend, maar overzichtelijk, wat in de loop van het boek samensmolt.

Om dit als duo te recenseren was heel leuk om te doen. Yvonne en ik zij het erover eens, dat een vakantie in de winter naar Italië een absolute ‘must’  is geworden!

Roman vol liefde en leren over jezelf!

Schrijfster Isabelle Broom, neemt je zonder enige moeite mee in het leven van de hoofdpersonages. Door haar beschrijving van Italië in de winter wil je er niet alleen maar in de zomer nog naar toe! Met ‘Een betoverende ontmoeting’ heeft Isabelle een heerlijke roman geschreven vol liefde en leren over jezelf die de winter een stuk leuker maakt.

Ook dubbel zo leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *