Van dit boek ga je beter slapen

Van dit boek ga je beter slapen, en je wordt er knapper van!!

Deze twee zinnen zijn de titel en subtitel van een boek dat sinds september 2018 in de boekenwinkels ligt.
Dat willen we natuurlijk allemaal. Beter slapen en knapper worden! Zo’n boek kan ik niet laten liggen dus hup betaald en in mijn tas gestoken.

Slaapproblemen heeft iedereen

Druk, druk, druk. Deze dag is weer druk zoals iedere dag in mijn leven. Het boekje ben ik allang weer vergeten als ik ‘s avonds moe in bed plof. Ik heb geen probleem met slapen hoor, althans niet tot een uur of drie midden in de nacht. Dan word ik steevast wakker om naar de wc te gaan. Daarna weer mijn lekkere warme bedje in en slapen maar.

Helaas, dat lukt dan niet meer. Van drie tot vijf ben ik bijna altijd wakker en pieker ik me suf. Over de opwarming van de aarde, over het rechts-populisme dat in ieder land akelig snel toeneemt en over welke ziekteverzekerings-polis-module-uitbreiding ik nog moet regelen. Ook pieker ik over de was die nog in de wasmachine zit en volgens mij ligt mijn tas nog in de auto… Oh, ik had toch een boekje gekocht over beter slapen? Zit dat nog in die tas?

Beter slapen… dat wil toch iedereen?

De daaropvolgende nachten ligt het boekje op mijn nachtkastje en weet ik de beruchte wakker-blijf-uren beter te besteden. Ik duik in het boekje en dat blijkt een prima alternatief voor al het piekeren dat ik tot levensstijl heb verheven. Ik lees over slecht slapen, oorzaken, gevolgen, onderzoeken, therapieën, verslagen en persoonlijke ontwikkelingen en veranderingen die tot beter slapen leiden.

Wat een heerlijk boekje. Nooit geweten dat ik helemaal niet alleen ben met dit probleem. In mijn directe omgeving slapen de meeste mensen prima. Mijn jongvolwassen kinderen slapen de klok rond. Mijn man kan rechtopstaand leunend tegen een bushaltehokje in een stadscentrum slapen. En mijn hond slaapt 18 uur per etmaal. Ik bedoel maar. Ik dacht dat ik de enige was…

Slaapproblemen te licht genomen

Hoe dan ook, of je nu een probleemslaper bent of een tijdelijk slaapprobleem hebt, dit boekje is een absolute aanrader! Het is vlot geschreven door Catelijne Elzes en Deborah Freriks.

  • Catelijne Elzes kennen we van de Flow, Happinez en Libelle.
  • Deborah Freriks schrijft en heeft het boek prachtig geïllustreerd. Het boek is humoristisch, maar ook erg persoonlijk en warm.

Het leest prettig omdat het vooral zo herkenbaar is. Geen droog, medisch document maar een moderne must-have en een prima cadeautje om aan een vriend, vriendin of kennis te geven. Misschien hebben de mensen in jouw omgeving echt helemaal geen probleem met slapen en staan ze naast mijn man bij dat bushaltehokje heerlijk te snurken, maar ik denk dat zij dan toch echt uitzonderingen zijn. De meeste mensen zullen dit boekje zeker waarderen. En los van beter slapen, willen we tenslotte allemaal wel een stukje knapper worden, toch?

Cadeautjes op voorraad

Ik denk dat ik nog een exemplaar ga kopen voor in de boekenkast. Want dit boekje blijft voorlopig op mijn nachtkastje liggen. Ik weet bovendien zeker dat ik het extra exemplaar zal weggeven zodra ik iemand op bezoek krijg die een paar walletjes onder zijn of haar ogen heeft….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *