Vaderdag 2023 – Paps passie!

We zijn een beetje laat dit jaar want morgen is het alweer Vaderdag. Maar gelukkig kun je tegenwoordig ook E-books en luisterboeken kopen die je dan meteen tot je beschikking hebt. Of nog een beter idee: ren nog even naar jouw plaatselijke boekhandel! Support aan de lokale middenstand én waardering van je vader!

Vaderdag: Paps passie

Kan je je vaders hobby combineren met boeken? Wij van Boekrecensies zijn natuurlijk niet zo objectief, want wij zeggen gelijk ‘Ja hoor, dat kan prima!’ En dit kan ook gewoon. Neem eens een kijkje bij onze vaders’ passies en doe wat inspiratie op voor Vaderdag 2023.

Lysanne
Heb jij een vader die van fietsen houdt?

 Dan kan je natuurlijk een boek geven over fietsen, Tour de France en verschillende fietsroutes (geloof ons, dit is een erg praktisch cadeau). En wat dacht je van een reisroman? Meerdere wegen leiden naar Rome, zelfs met de fiets!


En wat voor de vaders die van muziek houden? 

Hier hebben we een Bruce Springsteen-fan en het ideale boek? Toch wel zijn biografie “Born to Run” en zijn boek geschreven met Barack Obama “Renegades”.

Daarnaast heb je boeken waarin muziek een belangrijke rol speelt, zoals “Orfeo” van Richard Powers en een aanrader voor de vaders die ook nog eens van geschiedenis houden: “Versplinterde ziel”.

Marga

Voor Vaderdag koop ik..

Voor Vaderdag koop ik altijd boeken.  Dùhhh… wat verrassend, zul je zeggen.  Maar de kunst is wel om hét Vaderdag-boek te kopen dat ook echt wordt gewaardeerd.  Dat is dus vaak het boek dat bij Paps passie hoort! 

In dit geval ga ik voor ‘Zo kan het ook’ van Jaco Appelman, Mireille Langendijk en Anoek van der Leest. De subtitel is: ‘Optimistisch over een gezamenlijke bio-geïnspireerde toekomst’ en dat is precies dat ‘paps’ wel kan gebruiken. Verduurzamen is nu zijn passie en er wordt met veel interesse gewerkt aan zonnepanelen en andere zaken die ervoor zorgen dat we zo veel mogelijk energieneutraal kunnen leven. Het boek is een stukje optimisme en leest heel prettig! 

De jaren:

Erg populair waren ooit de boeken ‘het aanzien van…(jaartal) ‘, die vaak worden gegeven van jouw geboortejaar. Leuk voor de herinnering zul je meteen denken, maar in dat jaar was je nog niet echt met de politiek en maatschappelijke ontwikkelingen bezig…

En dus kwam een slimmerik met een beter idee: Mijn eerste 18 jaar. Dàt zal even een tijdje geleden zijn voor paps, maar geloof me, het zijn leuke boeken!

Voor meer literaire inhoud is het boek ‘De jaren’ van Annie Ernaux een absolute aanraden. Prachtig geschreven en een ode aan onze collectieve herinneringen. Snel kopen, zou ik zeggen want het boek is écht de moeite waard.

Een fijne dag gewenst namens het hele Boekrecensiesblog team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *