Tranen van Job – Karel Demoet

Drie geheime diensten, Utrechtse Heuvelrugmoorden en de verdwijning van Lucas de Baak. Bestaat er een verband tussen al deze zaken of juist niet?

In één ademteug

Het debuutverhaal van Karel Demoet lees je gevoelsmatig in één ademteug uit. Het is spannend, complex en geloofwaardig. Precies wat de schrijver voor ogen had. In het verhaal speelt de vermissing van Lucas de Baak, naast de moorden in Utrecht, een prominente rol. Elk hoofdstuk krijg je een ander gezichtspunt mee en als lezer kan je langzaam beginnen aan een complexe puzzel. 

CIA, AIVD, VEVAK en politie

Als lezer vraag je je af wat al deze instanties en al deze mensen in het boek met elkaar te maken hebben. De eerste twee proberen samen te werken om de Baak te vinden, de derde is een onderzoek gestart naar Ardeshir en de politie houdt zich bezig met de slachtoffers van een vergiftiging. En wie is toch dat meisje aan het begin van elk nieuw deel? 

“Bijna zijn we allemaal samen. Komen we bij elkaar in het zwart, dat alles uitwist.”

Veel karakters in Tranen van Job

Er komen veel karakters in het boek voor. Dit maakt het verhaal niet alleen complexer maar ook spannender. Toch kan je de verhaallijnen van elk karakter makkelijk volgen door de fijne schrijfstijl van Demoet. Je weet gelijk over wie hij het heeft en hoe het karakter in elkaar steekt.

Een beetje muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van de schrijver en je ziet dit ook heel subtiel terugkomen in het boek: Elsa Stork, vriendin van de vermiste de Baak, is pianiste.

Perfect voor de donkere dagen

Tranen van Job is het perfecte cadeau voor iedereen die graag op het puntje van zijn stoel zit met een spannend verhaal. Gewoon lekker genieten van alle verhaallijnen en puzzelstukjes die op de allerlaatste bladzijde in elkaar vallen en samen het complete plaatje vormen. Zelf heb ik dus erg genoten van het verhaal.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *