Tips voor een week vol boeken!

De Boekenweek is dit weekend van start gegaan! 29 mei tot en met 6 juni staat in het teken van boeken, met dit jaar als thema tweestrijd. Een tweestrijd, innerlijke conflicten en tegenstrijdige gevoelens worden vaak prachtig verwoord in boeken. Dat betekent dat er deze week genoeg boeken zijn om te (her)lezen.

Wat betekent de Boekenweek voor jou? Zoals elk jaar is er het boekenweekgeschenk en dit keer heeft Hanna Bervoets het geschenk ‘Wat wij zagen geschreven. De Boekenweekessay is geschreven door Roxane van Iperen en het gedicht door Babs Gons.

Helaas vindt er dit jaar niet het Boekenbal plaats en is het niet mogelijk gratis te reizen met de trein. Toch heeft de NS een leuke verrassing (20 jaar hoofdsponsor, dat moet gevierd worden!): alle boekenweekgeschenken zijn beschikbaar voor de trein lezers. Hoe dit werkt? Dat hebben we even voor je opgezocht en dit kan heel gemakkelijk geregeld worden via de website van de NS.

Wij zouden Boekrecensies niet zijn als wij ook niet met wat tips komen.

De Boekenweek & tips van ons

Er wordt op de website van de Boekenweek 2021 het voorbeeld van ‘Hamlet’ gegeven. Op dit moment leest Lysanne (volgende maand dus recensie!) het boek ‘Hamnetvan Maggie O’Farrell. Een verhaal geïnspireerd op de zoon van William Shakespeare en het begin belooft al veel goeds!

Voor degene die van murder mysteries houden, denk aan Agatha Christie, is er ook ‘De moordclub (op donderdag)’ van Richard Osman. In dit boek gaan bejaarden op zoek naar de moordenaar. Spannend dat de club nu echt aan het werk kan worden gezet! Erg leuk gedaan, leest vlot en is een ware whodunit. Ook hiervan volgt nog een recensie.

Astrid leest op dit moment het boekWitter dan sneeuw’ van Michelle van Dijk, over een jonge vrouw van deze tijd, op zoek naar haar plek in het leven. Een recensie volgt snel, maar alvast een tipje van de sluier: dit boek is het lezen meer dan waard! Ben je nieuwsgierig naar dit boek ga dan op 4 juni naar Donner waar Michelle het live signeert.

Na de review van Marga, was Astrid zo gefascineerd door Aurora’ van Luis Landero dat ze dit heeft besteld bij de lokale boekhandel, om zo ook het boekenweekgeschenk te krijgen.

Tot slot nog de tip ‘Willem die Madoc maakte, een raamvertelling over een oud Middeleeuws verhaal. Een oude liefde van Astrid, Middeleeuwse verhalen.

Marga koopt niet bewust boeken in de Boekenweek om het boekenweekgeschenk te krijgen. Maar zodra deze mooie, lieve, kleine boekjes op de toonbank liggen, kan ze de verleiding niet weerstaan en loopt ze een extra rondje door de plaatselijke boekenwinkel. Dan worden er wat extra cadeautjes ‘op voorraad’ gekocht en zo gaat het boekenweekgeschenk altijd mee naar huis. Meestal verdwijnt deze in haar handtas. Ideaal om mee te nemen voor de momenten dat je de tijd moet doden zoals bijvoorbeeld bij de tandarts, in het ziekenhuis of in de auto in de file.  Dat laatste is een grapje, de rest niet. 🙂

Gaan jullie elk jaar voor het boekenweekgeschenk? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *