Royals en Rebels over Engelse couture

“Royals en Rebels: British Fashion” is een prachtig koffietafelboek uitgegeven door Waanders te Zwolle. Het gaat over de fascinerende wereld van de Britse mode. De geschiedenis van Britse mode, van de traditionele elegantie van de royals tot de opstandige, grensverleggende creaties van rebelse couturiers die Parijs veroverden.

Koffietafelboek

Wat meteen opvalt bij het openslaan van dit koffietafelboek zijn de overvloedige foto’s. De beelden zijn niet alleen prachtig, maar ze vertellen ook een verhaal. De kleuren spatten van de pagina’s en brengen de kledingstukken tot leven. De fotografie geeft een inzicht in de evolutie van Britse mode door de jaren heen.

The Country en The City

Het boek is slim opgedeeld in verschillende secties die allemaal een ander facet van de Britse mode belichten. “In The City” neemt je mee naar de glamoureuze wereld van Londen. De thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest invloedrijke modehuizen. “In The Country” toont de invloed van het platteland en de aristocratie op Britse mode. Hier prachtige beelden van landelijke en aristocratische stijl.

Royals en Rebels

“Royals en Rebels” is een bijzonder boeiend deel van het boek. De contrasten en overeenkomsten tussen de elegante koninklijke garderobe en de gedurfde, eigenzinnige creaties van ontwerpers als Vivienne Westwood, Alexander McQueen en Stella McCartney komt hier aan bod. Dit geeft een inzicht in de Britse mode en hoe deze zich heeft ontwikkeld.

Het hoofdstuk “Short Stories” biedt interessante anekdotes en verhalen achter enkele van de meest iconische stukken en ontwerpers uit de Britse modewereld. Het is als het ontgrendelen van de geheimen achter de catwalk.

Ook leuk: alle tartan stoffen en hoe zij in de Engelse couture worden gebruikt.

Lady Di

Een hoogtepunt van dit boek is ongetwijfeld de uitgebreide verkenning van de garderobe van wijlen Prinses Diana. Haar stijl wordt terecht als tijdloos beschouwd en heeft nog steeds invloed op de mode van vandaag. Dit boek werpt een schijnwerper op de elegantie en het gevoel voor mode van een van ‘s werelds meest geliefde iconen.

Aanrader

“Royals en Rebels” is niet alleen een visuele traktatie, maar biedt ook waardevolle historische inzichten in de evolutie van Britse mode en haar rol in de wereldwijde mode-scene. Het is een must-have voor modeliefhebbers, geschiedenisfanaten en iedereen die geïntrigeerd is door de wereld van mode.

Het grote mooie boek laat zien hoe deze modebewuste natie zowel koninklijke elegantie als rebelse creativiteit omarmt. Met prachtige foto’s en boeiende verhalen is “Royals en Rebels: British Fashion” een waardevolle toevoeging aan de collectie van elke mode-enthousiasteling én Anglofiel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *