Mode ABC

‘Mode ABC’ is geschreven door Natasja Admiraal en geïllustreerd door Jelle Post. Onlangs las ik al eerder een boekje van haar ‘Haar’. Dit ziet eruit als en typefout maar dat is het zeker niet. Het boekje ging namelijk over 150 kapsels, snorren en baarden; feiten, geschiedenis, fabels en modetrends. En nu we het toch over mode hebben: meteen door naar haar volgende boek!

Mode ABC

In tegenstelling tot het mini-formaat boekje ‘Haar’ is Mode ABC een groot boek. Het heeft A-4 formaat is gemaakt van dik, sterk papier en zou niet misstaan op de salontafel naast koffietafelboeken. Het boek is net als de meeste koffietafelboeken vooral veel visueel genot.

Chaos en trends

In eerste instantie zul je wellicht vinden dat het boek een beetje chaotisch oogt. Maar zodra je een paar pagina’s verder bent dan de inleiding ‘Ik bepaal zélf wat ík draag’, begint het al snel te wennen en is iedere pagina een cadeautje. Niks Quilty pleasure, gewoon echte pleasure want gezien het feit dat het boek boordevol informatie staat, is het een verbreding van de algemene kennis.

Van Allstar tot zonneklep

Het boek is opgedeeld per letter, waar vervolgens meerdere mode-items worden besproken. Zo opent het boek bijvoorbeeld met de A: Adamskostuum (Waarom dragen we eigenlijk kleding?), Allstar (Afgestrapt het mooist), Aloha-shirt (Relax, man!), Afritsbroek (kort, lang, kort, lang), Alpinopet (Blij eikeltje), Autoschoen (lekker racen), Amazonekostuum en zo nog meer. Vele pagina’s later zijn we bij de Z en eindigt het boek met zo’n plastic Barbie zonneklep.

Informatie en humor

Wat dit boek vooral heel leuk maakt is de humor en de vindingrijkheid. Feiten vertellen is één, maar dit ook nog eens erg leuk presenteren is toch echt wel een talent.

Talent heeft Natasja Admiraal zeker en laten we vooral ook Jelle Post niet vergeten te noemen die het boek van fraaie tekeningen voorziet.

Aanrader?

De A. van aanrader, wat mij betreft. Vooral voor mensen die van mode en kleding houden. Maar ook voor mensen die niet zozeer de mode op de voet volgen maar lekker hun eigen ding doen. Of te wel dát dragen waar ze zélf zin in hebben!

De Z. is wat mij betreft van zo spoedig mogelijk een vervolg. En dan bijvoorbeeld gericht op recyclen, upcyclen, circulaire mode en renewed-fashion. Want dat ontbreekt jammer genoeg in dit boek terwijl het in deze tijd zeker dé modetrend is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *