Oude boeken, eeuwige liefde

Oude boeken…..wie houdt er niet van? Ze ruiken naar vochtig papier, naar een muffe bibliotheek en soms zelfs bijna naar schimmel. Maar vooral naar vervolgen tijden.

Tweedehands is weer ‘in’

We leven in een tijd waarin een nieuwe waardering leeft voor tweedehands spullen. We proberen onze apparaten te repareren door vervanging van onderdelen. We snuffelen steeds vaker in tweedehands-kledingwinkels of kringloopwinkels. Geen zin meer in consumeren, maar we recyclen door iets te kopen dat anders op een vuilnisbelt terecht was gekomen. Wat voor de één geen waarde meer heeft, kan een ander misschien wel heel gelukkig maken. Snuffelen in tweedehands-boekenwinkels, of kringloopwinkels, is een avontuur. Tussen talloze niemanddalletjes kun je pareltjes aantreffen voor een hele lage of symbolische prijs.

Verdieping

Ik herinner me een boek over schilderen. Het was geschreven in prachtig, gedateerd Nederlands. Het lezen van de teksten was een genoegen! Teksten met lange volzinnen doen iets met je. Ze vragen aandacht, tijd en concentratie, maar dan krijg je ook iets ervoor terug. Ik kwam aanbevolen technieken en wetenswaardigheden tegen, die ik mij tot de dag van vandaag als zeer waardevol beschouw.

Probeer het eens…een oud boek, een moeilijke tekst en ontdek de elegante ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *