My Dream

Ons teamgenote Lysanne Krouwel schreef in 2013 de gedichtenbundel ‘My Dream’ dat is uitgegeven bij Boekscout. Hier kwamen we allen pas na een tijdje achter want Lysanne liep er niet mee te koop. Ik was nieuwsgierig waarom ze zo bescheiden was en vroeg dan ook of ik het tóch mocht lezen en recenseren.

Taalwonder

Dat Lysanne een taalwonder is wisten we natuurlijk al. In haar Nederlandse (moedertaal) blogs heb ik nog nooit op een spelfout kunnen ontdekken, maar ze schrijft en leest ook Engels. Én ze woont in Frankrijk waar ze zelfs bezig is met de opstart van een eigen boekenwinkel.

De gedichtenbundel ‘My dream’ bevat overwegend Engelse gedichten maar een enkel gedicht, haar dankwoord en toelichtingen zijn in het Nederlands. Normaliter zijn gedichten in een andere taal dan je moedertaal erg moeilijk, want je mist toch vaak de finesse en diepere betekenis van woorden. De gedichten in ‘My Dream’ zijn prima te volgen.

My Dream

De gedichten hebben allemaal een positieve lading ondanks dat ze ook vaak over gevoelens zoals wanhoop, verdriet en afscheid.

Iedereen kent verdriet. Ik wilde niet alleen maar over gelukkige momenten vertellen, want het leven bestaat niet alleen uit geluk.

(pagina 27)

Sfeervol

De gedichten over Kerstmis vind ik erg sfeervol. Ook het gedicht ‘Pinky promise’ vind ik prachtig. Als laatste hoofdstuk zijn er een paar gedichten opgedragen aan de familie. Deze gedichten zijn ronduit mooi en zouden volgens mij bij veel mensen passen die hun liefde voor hun moeder, vader of hun jongere broer willen uiten middels een gedicht. Mooi!

Make-a-wish

In het nawoord schrijft Lysanne dat zij het boekje voor zichzelf heeft geschreven. Make-a-wish staat hier geheel buiten. Maar toch zou Lysanne Lysanne niet zijn als zij niet vervolgens een deel van de opbrengst van het boekje schenkt aan deze filantropische organisatie. Dat heb ik al vaker bij auteur en dichters gezien, maar ik blijf het een mooi gebaar vinden.

Lysanne eindigt haar boekje met:

No matter what and no matter why and no matter who you are, everyone has a chance to achieve his biggest dream. Wat houdt je tegen?

Our dream for Lysanne

Boekrecensiesblog heeft ook een droom: wij hopen dat we binnen afzienbare tijd de lezers van de website, alle auteurs en uitgeverijen kunnen attenderen op de opening van de boekenwinkel van Lysanne in Frankrijk! Lysanne, veel succes!

‘My Dream’ is verkrijgbaar bij Boekscout.

Meer mooie gedichtenbundels: