‘Allegardis’ gedichten waarbij glimlachen mag

‘Allegardis’ is een gedichtenbundel van onze huisdichter Godart Bosmans. Op Boekrecensieblog publiceren wij regelmatig gedichten van hem. Lezers kennen langzamerhand zijn stijl: verhalende gedichten met een leuke kwinkslag.

‘Onze’ Godart Bosmans

Godart Bosmans woont in België en is een gelukkig gehuwde man met twee kinderen en vier kleinkinderen. Hij is een echt natuurliefhebber en lezen, schrijven en dichten is zijn passie. Godart groeide op tussen volières en de moestuin van zijn vader die hem de liefde voor vogels en de natuur heeft bijgebracht. Doordat hij vaak op pad gaat met ornithologen is zijn interesse in vogels met de jaren alleen maar gegroeid.

Allegardis = allergaartje

Zijn gedichten zijn een ‘allegaartje’ qua onderwerpen. ‘Allegardis’ klinkt echter mooier dan ‘allegaartje’ en daarom werd zijn gedichtenbundel zo genoemd. De verhalende gedichten gaan voornamelijk over natuur, filosofie en dagelijkse belevingen.

Stof tot nadenken

Een momentje stilstaan in het leven en even nadenken over het leven… dat is het doel én het resultaat van de verhalende gedichten van Godart Bosmans. Het boekje is niet geschreven om in één ruk uit te lezen, maar meer bedoeld om af en toe te voorschijn te pakken. Je kan bovendien de pagina’s met gedichten waarderen door een scorebord in te vullen van tien bolletjes die rechtsboven aan iedere pagina staat. Hierdoor kun je ook gemakkelijk jouw eigen favoriete gedichten terug vinden.

De liefde voor de natuur

Ik vind zelf zijn gedichten over de natuur het mooist en prettig om te lezen. Het geeft je het gevoel dat er over iets kostbaars wordt geschreven en dat we vooral actief ‘voorzichtig’ met de natuur moeten omgaan.

Maar zijn gedichten over het dagelijkse leven zijn ook erg mooi en herkenbaar voor velen.

Verwachting

Ik had het niet meer verwacht

dat de oudste zoon nog een kindje verwacht

zijn vrouw is zwangerend mooi en fier

golvend als een rivier

Schaduwend artistiek

buitengewoon fotogeniek

de moeder van toekomstige Phill

die in haar buikje groeit vol levenswil

een wondertje wachtend op zijn komst

reikend naar de toekomst

‘Allegardis’ is te bestellen via de website www.mijnbestseller.nl. Als je klikt op ‘shop’ en in de zoekbalk ‘Godart Bosmans’ of ‘Allegardis’ intikt, dan kom je op de kooppagina terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *