Je zou een vlinder moeten zijn

‘Je zou een vlinder moeten zijn’ is een gedichtenbundel uitgegeven door de KNNV Uitgeverij. Het bundelt 25 vlindergedichten ter ere van het jubileum van de Vlinderstichting.

De Vlinderstichting

Vlinders worden in dit boekje liefdevol in het zonnetje gezet door bekende Nederlandse dichters en de winnaar van de gedichtenwedstrijd van De Vlinderstichting. Hans Dorrestijn is een van de juryleden, jullie allen waarschijnlijk welbekend als schrijver en cabaretier.

De Vlinderstichting heeft als doel: meer vlinders! Hoe eenvoudig kan het zijn. Maar let op: de Vlinderstichting pakt dit serieus en daadkrachtig aan. Kennis, draagvlak en mensen zijn de belangrijkste pijlers van het werk van De Vlinderstichting. Een kijkje op de website zal je verbazen. Podcasts, een vlinderwinkel, spreekbeurtpakketten, herkenningskaarten; er wordt van alles aangeboden. De Vlinderstichting is actief en super modern.

Toen de rups dacht, dit is het einde, werd hij een vlinder.

(een quote, geen vlindergedicht uit het boekje)

Gedichtenbundel

Voor de liefhebbers van poëzie en vlinders is dit boekje een diamantje. De gedichten zijn allemaal mooi en enkelen zijn zeer zeker geschikt om aan kinderen voor te lezen en hen zodoende een beetje kennis te laten maken met poëzie. Mijn favorieten: het gedicht van Ida Gerhardt en die van Ingmar Heytze.

Vlinders

Last but not least! De illustraties zijn van Paul Schoenmakers, en dat had wat mijn betreft met grote letters op de cover vermeld mogen worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *