Me-time, inspiratie en rust in je hoofd

Degene die altijd veel ballen in de lucht probeert te houden zal het herkennen. Je wilt ook beter voor jezelf zorgen, maar hoe? Voor iedereen die zichzelf een beetje is kwijtgeraakt, schreef Mirjam van Vooren een doe-boek: ‘Me-time, Inspiratie en Rust in je hoofd’. Een persoonlijk groeidocument om je veerkracht te vergroten.

recensie Me-time, inspiratie en rust in je hoofd

Wist je dat je ademhaling van invloed is op je hartslag? Dat genoeg water drinken van levensbelang is? Dat wandelen een beproefde methode is om je hoofd leeg te maken, je immuunsysteem te versterken en stress te verminderen? Misschien heb je deze dingen al wel vaker gehoord, maar pas je ze ook daadwerkelijk toe in je leven? Dat laatste is waar het Mirjam van Vooren vooral om gaat. Ze maakte daarom geen theorie-, maar vooral een doe-boek. Want alleen door het echt te doen, ontdek je of iets voor jou werkt.

Arsenaal

Aan de hand van verschillende hoofdstukken, die je niet per se op volgorde hoeft te doorlopen, ga je een week lang aan de slag met één bepaalde techniek. Zo leer je bijvoorbeeld dat je met behulp van je ademhaling weer in een neutrale stand kunt komen. Dat is iets waarbij je hartslag baat heeft. Een rustig hartritme zorgt voor een harmonieus systeem. Door een week lang aan de slag te gaan met een bepaalde methode of techniek krijg je ruim de tijd om te ontdekken wat het inhoudt en of het iets is dat bij je past. Of niet natuurlijk. Want dat kan ook. Het gaat erom dat je ontdekt wat voor jou en jouw situatie werkt. Anders houd je het niet vol.

“Niet het lelieblad
Maar een klein pijpenstrootje
Rimpelt het water”

Gedrag onder de loep

Kern van ‘Me-time, Inspiratie en Rust in je hoofd’ is dat je je gedrag of gewoontes onder de loep neemt. Heel eenvoudig door dingen bij te houden, te registreren. Dit leidt niet alleen tot inzicht, maar zorgt er ook voor dat je gefocust bent en niet te snel denkt ‘O, dat snap ik wel’ maar het dan vervolgens eigenlijk niet goed uitvoert.  Dat je dingen met aandacht doet is belangrijk.

Ontdekken

Het doe-boek is dus ook vooral een ontdek boek. Ontdekken welke gewoontes, overtuigingen en gedrag je hebt. Ontdekken hoe je hier verandering in kunt aanbrengen. Ontdekken welke methode ervoor kan zorgen dat je mentaal, emotioneel en fysiek veerkrachtiger wordt.

Praktische tips

Mirjam deelt tussen de verschillende onderdelen door ook  haar eigen ervaringen en die uit haar coachpraktijk. Ze geeft ook praktische tips, zoals apps die je ter ondersteuning kunt gebruiken

Maar de allerbelangrijkste tip: Wees geduldig, maar vooral ook vriendelijk voor jezelf. Gedag veranderen kan namelijk langer duren.

Me-time, Inspiratie en Rust in je hoofd

‘Me-time, Inspiratie en Rust in je hoofd’ is door Mirjam van Vooren in eigen beheer uitgegeven en is te bestellen via deze link.

Ben je blij met onze leesbare, enthousiaste en eerlijk kritische recensies? Wij zijn dankbaar voor jouw support om Boekrecensies Blog op deze manier te continueren.

Meer boeken over dit onderwerp:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *