Lockdown is een eyeopener

In het nieuwe boek ‘Lockdown’ van Maren Stoffels huren drie vrienden een boerderij in het midden van een bos in Duitsland. Zonder internet, telefoons of sociale media willen ze zichzelf goed voorbereiden op hun naderende examens. Maar al snel merken de tieners dat ze niet alleen zijn. Iemand houdt hen in de gaten. Iemand kent al hun geheimen en iemand zint op wraak.

Lockdown

Wie doet dit? En vooral: waarom? Is het iemand die ik ken? Iemand die mij bang wil maken?

Lotus, Nova en Vin vertrekken naar Duitsland. Ook hondje Spikkel mag mee, wel zo gezellig. Al op de heenweg, in de auto, doemen er geheimen op. Lotus heeft stiekem een oude telefoon meegenomen. Vin vindt echt dat Lotus en hij met elkaar moeten praten, zonder zijn vriendinnetje Nova erbij. Waarom doet Nova’s zus, die hen naar Duitsland rijdt, zo geheimzinnig? Zou ze het weten? Maar dan weet Nova het ook.

Geheimen

Ik probeer me een leven zonder Nova voor te stellen, maar dat lukt me niet. Ze is er altijd. We zijn elkaars schaduw, een Siamese tweeling zonder bloedverwantschap.

Denk maar niet dat je bij die boerderij van me af bent. Dit bericht ontvangt Lotus op haar telefoon. Afzender: onbekend. Dit is nog maar het begin aan dreigementen en bangmakerij. Wat wil Onbekend van Lotus?

Pesten

Het volgende propje kwam van schuin achter me. de propjes bleven komen, het hele lesuur lang. Toen de bel ging, was het net of het had gesneeuwd in het lokaal.

Door het boek heen zitten kleine hoofdstukjes waar een terugblik wordt geworpen op iets dat in het verleden speelde. Iemand is ernstig gepest. Duidelijk is dat dit degene is die wraak wil nemen op het drietal. Maar wie kan dit zijn? En wat voor vreselijks hebben Nova, Vin en Lotus op hun geweten?

Wraak

Eén kans om de waarheid te vertellen. Zou ze weet liegen om haar eigen hachje te redden zoals ze eerder bij Roef deed? Of is ze eindelijk bereid haar ware zelf te laten zien?

Maren Stoffels schrijft in haar boeken vaak over onderwerpen die herkenbaar kunnen zijn voor haar lezers. Voor dit verhaal sprak ze een oud-docente die vreselijk werd gepest door haar leerlingen.
Het boek ‘Lockdown’ leest heerlijk weg. Het is een echte page-turner. Ook kan dit boek een ware eyeopener zijn, voor zowel mensen die pesten als mensen die zijn gepest. En misschien kun je wel allebei zijn.


Als laatste wil ik www.stoppestennu.nl onder de aandacht brengen. Want pesten stopt nooit vanzelf. En het laatste wat we moeten hebben is dat slachtoffers slachtoffers blijven. Of dat ze uiteindelijk daders worden.

Meer boeken van Maren Stoffels:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *