Klein Jantje wil vliegen

Klein Jantje is een winterkoninkje dat de hoofdrol speelt in de prentenboekenreeks van Stijn Broeder en Wanda Bosbaan. In het vijfde deel uit de serie wil het vogeltje graag leren vliegen, maar heeft hij geen idee hoe dat moet. De fraaie illustraties en de op rijm gezette tekst zorgen ervoor dat het een hartverwarmend verhaal over vallen en opstaan is geworden. Een ideaal voorleesboek voor peuters en kleuters.

recensie Klein Jantje wil vliegen

Vlieglessen

Klein Jantje wil graag leren vliegen, en gaat daarom op zoek naar iemand die hem kan helpen. De meeste van zijn dierenvriendjes zijn erg behulpzaam, maar niet echt geschikt om hem te leren vliegen. En tsja, dan gaat het ook wel eens mis natuurlijk.

Spin komt snel naar beneden.
TA TU TA TU wat is er aan de hand?
Ik ben gevallen spin.
O jee, dan haal ik pleisters en verband.

Spin overdrijft echter een beetje met zijn gips en verband. Gelukkig is daar haas die Jantje bevrijdt van de overdosis verbandmiddelen.

Illustratie door Stijn Broeder

Ondertussen is het nog steeds niet gelukt om te vliegen. Maar met hulp van kip en eend en een portie zelfvertrouwen slaat Klein Jantje uiteindelijk toch zijn vleugeltjes uit.

De avonturen van Jantje

De Klein Jantje boekenreeks is een coproductie van Stijn Broeders en Wanda Bosbaan. Broeders maakte de vertederende illustraties van het eigenwijze vogeltje met zijn grote poten, zijn eigenwijs in de lucht priemende staartje en zijn kenmerkende blauw-witte sjaaltje. Bosbaan zorgde voor de bijbehorende tekst die mooi op rijm gezet is.

(Laten) voorlezen

Klein Jantje leert vliegen is een erg leuk boekje om voor te lezen en om naar te luisteren. Voor wie wil bestaat er de mogelijkheid dat Wanda het verhaal op locatie komt voorlezen. Op de site over Klein Jantje is ook een filmpje te zien waarin ze voorleest uit Klein Jantje heeft het koud.

Het is een hartverwarmend verhaal met een herkenbaar thema dat aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. En voor wie dit eigenwijze vogeltje na het (voor)lezen in zijn hart heeft gesloten is het een fijne gedachte te weten dat er nog vier andere deeltjes over het aandoenlijke vogeltje zijn geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *