Hunter kijkt naar kriebelbeestjes

Margreet Roels en Merel Hoogland schrijven samen aan een boekenreeks over Hunter, de kleine jongen van vijf jaar die van alles beleeft. In ‘Hunter kijkt naar kriebelbeestjes’ gaat hij op in de achtertuin op avontuur. Met tekeningen van Bart Hoogland is dit een kleurrijk boekje voor de allerkleinste lezers/luisteraars.

Beetje eng

Wow! Hunter schrikt een beetje, er kruipen wel heel veel beestjes onder de tegel!

Hunter komt in zijn achtertuin verschillende kleine beestjes tegen. Stiekem vindt hij ze best een beetje eng. Maar van zijn opa heeft hij een vergrootglas gekregen en zijn moeder legt hem alles uit over de kriebelbeestjes. Nu zijn de beestjes ineens niet meer eng, maar ontzettend interessant.

Eenvoud

‘Vind je het een mooi beestje Hunter?’ vraagt mama.
Hunter schudt zijn hoofd en zegt ‘nee, ik vind hem niet mooi.’

Dit boekje over Hunter is geschreven in korte, eenvoudige zinnen. Deze basis is voor peuters goed te begrijpen. Ook de kinderlijke tekeningen zijn voor de kleinsten goed herkenbaar met zijn vrolijke, opvallende kleuren. Terwijl jij als ouder voorleest, hebben de kinderen genoeg te bekijken op de bladzijde ernaast. Jammer vind ik het gebrek aan komma’s, waarvan ik als volwassene wel weet dat ze er horen. De kinderen zullen hier totaal geen last van hebben.

Kriebelen

‘Een spinnenweb is net zoals jouw voetbaldoel. Zoals jouw voetbaldoel ballen vangt, vangt de spin vliegjes met zijn net.’

Veel kinderen zijn een beetje bang voor die kleine beestjes die overal onder en tussen kruipen in de tuin. Maar kinderen zijn ook nieuwsgierig, net als Hunter. Ze willen graag leren over deze onbekende dingen met kriebelpootjes. Met dit boek van Margreet Roels, Merel Hoogland en Bart Hoogland wordt hun nieuwsgierigheid wellicht nog wat meer gewekt. Wie weet gaan ze nu zelf ook wel op zoek naar de kriebelbeestjes in hun eigen tuin?

Te koop:

www.kinderboekenhunter.nl/boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *