Galatea – kort verhaal van Madeline Miller

Galatea is een Engelstalig kort verhaal, geschreven door Madeline Miller. Miller heeft met haar boek ‘The song of Achilles‘ een literatuur prijs gewonnen. In dit boek staan Achilles en Patroclus centraal. Miller beschrijft een uniek portret uit de Griekse mythologie, dit keer van de held en zijn levenspartner. 

Galatea is een kort verhaal, en wederom een Sunday Times Bestseller! Maar dit keer staat een vrouw centraal, een hele sterke vrouw!

Galatea

Het verhaal gaat over Galatea. Een adembenemend sculptuur dat tot leven is gebracht door de goden. Madeline Miller gaat verder en geeft haar een stem. Een een naam. In het verhaal “Metamorphoses” van Ovid gaat het over de man en hoe gelukkig hij is met zijn creatie. Nooit wordt haar naam genoemd, altijd wordt ze aangeduid met de vrouw die als lustobject wordt gezien.

Nu krijgen we haar kant te zien en hoe ze haar best doet om haar dochter te beschermen. Galatea is niet alleen maar “de vrouw”, ze is zoveel meer.

Prachtig boekje!

Prachtig geschreven, zoals gewoonlijk, en een erg sterke vrouwelijke rol. Dit boekje is mooi en oh zo belangrijk. Galatea bestond al als e-book dus het kan zijn dat je het verhaal al lang kent, sinds dit jaar kunnen we het vinden in de boekhandel.

Voor de Madeline Miller fans: ze is al begonnen aan een nieuws verhaal over Persephone. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *