De Schotse ontdekking

Wat een heerlijk boek! ‘De Schotse ontdekking’ van Karen Swan is een roman die net wat spannender en mysterieuzer is dan de meeste (feelgood-) romans. Wanneer je houdt van Schotland, mysterie en liefde, dan is dit boek echt een aanrader!

De Schotse ontdekking

In deze roman van Karen Swan is hoofdpersonage Alex superblij met de grote opdracht die ze voor haar eigen bedrijf krijgt. Ze coacht namelijk (rijke) ondernemers om nog beter te worden, groter te groeien en keuzes te maken.

Maar deze nieuwe opdracht is net iets anders. Ze moet namelijk één van de directeuren zover krijgen dat hij ontslag neemt. Of bewijs aanleveren dat hij ontslagen kan worden. Een nieuwe uitdaging die heel wat anders blijkt te zijn dan voorgaande opdrachten.

Roman met Schotland in de hoofdrol

Niet alleen de verhaallijn van deze roman van Karen Swan is leuk. Ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt zorgt ervoor dat je door wilt lezen. Schotland wordt zo mooi, idyllisch en ruig beschreven door de auteur, dat je bijna direct in het vliegtuig wilt stappen om er naar toe te gaan.

En dat is wat hoofdpersoon Alex dan ook gedaan heeft. Zonder heel goed na te denken, heeft ze deze bijzondere opdracht aangenomen en is met wat bagage snel die kant op gegaan. Maar als nel blijkt bij aankomst dat de omgeving van dit bedrijf niet de jet set is waarin ze normaal werkt.

Humoristisch, realistisch en vermakelijk

De manier van schrijven van Karen Swan is zo geweldig. Je voelt de kou van de Schotse wind om je oren waaien, je ziet de prachtige ruige vergezichten terwijl je verder leest. En je voelt de schaamte van Alex wanneer ze compleet verregent met verlept haar en pumps onder de modder aankomt bij de opdrachtgever.

Natuurlijk ontbreekt in deze roman ook geen flinke portie romantiek. Maar het druipt er niet zo vanaf als bij andere romans. Het verhaal om de twee hoofdpersonages is echt boeiend en verrassend. Net als in haar boek ‘De Zweedse affaire’ blijkt er meer aan de hand te zijn dan je als lezer in eerste instantie vermoed.

De Schotse ontdekking: roman met een verrassend plot

Als lezer ben je toch enigszins verrast door het einde van deze roman. Natuurlijk voel je vanaf het begin dat er meer afspeelt dan verteld wordt. Want waarom is die moeilijke directeur waar het bedrijf van af wil zo stug, nukkig en dwars? En wat ontdekt Alex precies wanneer samen met de Bed and Breakfast eigenaren oude foto’s doorspit?

Genoeg mysterie om je als lezer de tijd te doen vergeten waardoor je weer veel te laat gaat slapen. Maar hé, dit boek is echt een paar korte nachten waard.

Ben je blij met onze leesbare, enthousiaste en eerlijk kritische recensies? Wij zijn dankbaar voor jouw support om Boekrecensies Blog op deze manier te continueren.