‘De mooiste dag van je leven’ Tamara Haagmans

Trouwjurken! Mijn quilty pleasure. Geen idee waarom, maar alles met en over trouwjurken trekt direct mijn aandacht! Dus een feelgoodroman over een trouwjurk, moet ik lezen!    

Verliefd op een trouwjurk 

Krista werkt in een kringloopwinkel. Wanneer ze, na aandringen van haar collega Marthe, een trouwjurk past is ze meteen verliefd op de jurk. Én het gevoel dat de jurk haar geeft. In een opwelling besluit ze de jurk te kopen. Ze voelt echter dat er iets niet klopt; wie brengt er nou een gloednieuwe trouwjurk, met ring en trouwgelofte, naar de kringloop? 

Heel even twijfelt ze of ze de jurk niet liever gewoon houdt. Hij is zo mooi. Maar mede daarom besluit ze  toch de vorige eigenaresse van de trouwjurk te achterhalen. Want zo’n mooie jurk hoort niet in de kringloopwinkel.   

Geheimen uit het verleden  

Al snel blijkt de waarheid van de trouwjurk alles behalve romantisch te zijn. Wanneer ze de eigenaar (!) van de jurk ontmoet, veranderd haar leven volledig. Ook ontdekt Krista dat ze haar geheimen uit het verleden niet voor altijd kan blijven wegstoppen.  

Net wanneer ze denkt alles weer onder controle te hebben, gebeurt er een ramp bij de kringloopwinkel. In deze moeilijke periode is Krista Silvia haar steun en toeverlaat. En juist in deze tijd blijken de antwoorden op de vragen onder Krista’s verleden dichterbij te zijn dan verwacht.

Uiteindelijk blijkt ook in deze roman, dat het leven zo’n stuk mooier, gemakkelijker en liefdevoller is, wanneer je leert loslaten en geen geheimen meer met je mee neemt.  

‘De mooiste dag van je leven’ is voor mij het eerste boek dat ik van Tamara Haagmans heb gelezen. Deze feelgoodroman leest gemakkelijk, maakt je nieuwsgierig naar alle geheimen én heeft mij bevestigd dat er bijna niets beter is dan een quilty pleasure voor trouwjurken…