Boek of serie: Liebes Kind

Overal om me heen hoor ik mensen praten over die nieuwe miniserie op Netflix: Liebes Kind. Mijn eerste reactie: wat? Moet ik dat kennen? Na de trailer te hebben gezien moet ik zeggen dat ik meteen zin had om te gaan kijken.

Maar mijn boekenhoofd begon ook op te spelen en ik zocht eerst op of er een boek over deze spannende psychologische serie te vinden is. En jawel hoor! Romy Hausmann schreef de thriller Liebes Kind, waarvoor filmrechten verkocht zijn. Die moest ik natuurlijk lezen vòòr ik de serie ga kijken. Vanwege mijn geweldige Duits koos ik voor Dag en Nacht, de Nederlandse vertaling van het boek.

Dag en Nacht

Lena en haar twee kinderen leven opgesloten in een hut in het woud. Haar man, de vermeende vader van de kinderen, beslist over hun leven, licht, zuurstof en voedsel. Hij zorgt er altijd voor dat de kinderen een moeder hebben. Ook als hun moeder overlijdt. Maar als het Lena lukt om te ontsnappen uit de hut, is het drama nog lang niet voorbij. Want is Lena wel de jonge vrouw die veertien jaar eerder spoorloos verdween? En van wie komen de brieven die ze anoniem ontvangt na haar ontsnapping? Wat weten de kinderen, Hannah en Jonathan, van hun vader?

Wat een goede thriller heeft Romy Hausmann geschreven met dit debuut! Ik ben inmiddels ook erg benieuwd naar haar andere twee thrillers.

Liebes Kind

Deze miniserie is absoluut de moeite waard om te kijken. Toch vielen de grote verschillen met het boek me op. Zo is er geen hut in het woud, maar een ruimte op een verlaten militair terrein. Dokter Hamstedt is geen vrouw meer, maar een man. Uiteraard moeten bepaalde delen van boeken worden overgeslagen en aangepast om het verhaal passend te krijgen in zes afleveringen. De spanning uit het boek is absoluut voelbaar in de serie.

Liebes Kind: serie of boek?

Graag had ik een langere serie gezien van dit boek. De spanning zou dan rustiger kunnen opbouwen, zoals zo lekker is in een boek. Maar ach, series gaan meestal om snelle acties en veranderingen. Wat dat betreft is het ook wel knap dat ze zo’n pakkende thriller in zes afleveringen hebben kunnen krijgen. Ik zou zeggen: kijk de serie en lees het boek, de volgorde maakt niet veel uit omdat er zoveel verschillen zijn. Beiden zijn absoluut de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *