Als je bloeddruk daalt – Christine Geysen

In Als je bloeddruk daalt kijkt Helia de dood recht in de ogen! Durf jij de confrontatie aan?

Als je bloeddruk daalt is het vervolg op Als je ademhaling stopt en is het tweede deel van de Als je sterft-trilogie. Het is dan ook aan te raden om nu niet verder te lezen als je het eerste deel nog niet hebt gelezen. 😊

Helia en Lex

In Als je bloeddrukt daalt volgen we Helia en Lex, die aan het eind van het vorige deel voor elkaar hebben gekozen, maar nu geconfronteerd worden met de gevolgen van deze keuze. Helia dient haar negen jaren als afgevaardigde van een aartsengel te volbrengen, maar wat is hierbij de rol van Lex? Is hun relatie hiertegen bestand en welke rol speelt Michaël, de engel van de dood hierbij?

Er was een tijd dat ik jou je sterfdatum kon vertellen, weet je dat? Wel, dan is mijn vraag nu voor jou: zou je het me vragen? Wetende dat hij je voor altijd zou najagen, je hem steeds voor je ogen zou zien als je ging slapen en dat hij ook nog eens kan veranderen? Zou je het me vragen? Ik denk het wel.

Prima vervolg

Als je bloeddrukt daalt is een prima vervolg op het eerste deel in de trilogie. Schrijfster Christine Geysen weet ook in dit deel de spanning er in te houden en de vlotte schrijfstijl zorgt er voor dat je door de hoofdstukken heen vliegt. De opbouw van elk hoofdstuk is fijn, met aan het begin van elk hoofdstuk in één a twee zinnen de gewetensvragen die Helia op dat moment bezig houden. Deze intro’s zorgen er voor dat het hoofdpersonage ook in dit deel voldoende diepte krijgt. Als je bloeddruk daalt sluit af met een paar onverwachte wendingen en een open einde, waardoor je zeker benieuwd wordt naar het slotstuk van deze trilogie.

Het derde en daarmee laatste deel in de Als je sterft-trilogie, Als je hartslag wegvalt, verschijnt in 2020. 

Wat doe je als je wereld in elkaar stort? Geef je op, of geloof je dat er ergens iets beters op je wacht? Dat eerste is geen optie, maar dan zijn er ook nog mensen die verder gaan dan het tweede en ons doen geloven dat er zoiets bestaat als boven jezelf uitstijgen. Dat zijn onze voorbeelden, onze helden, onze dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *