Te dood voor woorden

Olivier van Os heeft met ‘Te dood voor woorden’ een vervolg gegeven op ‘Lijken liegen niet’, eerder gerecenseerd door mij. Als eerste keek ik achterin het boek of er een link was naar een youtube filmpje, waar het boek verder te volgen was. ‘Gelukkig’ was dit niet het geval en heeft dit boek wel een einde. Reden voor mij om te gaan lezen en schrijven.

Vragen en antwoorden

Na het lezen van ‘Lijken liegen niet’ waren er meer vragen dan antwoorden. In ‘Te dood voor woorden’ worden deze vragen gelukkig beantwoord! Wat in zijn eerdere deel zo duidelijk leek, blijkt niet het geval. Intriges en nog meer leugens. Wie is nog te vertrouwen? De middelbare school vriendinnen hebben al een hoop te verduren gehad. Hoeveel kunnen ze nog hebben? Zal er iemand breken en uiteindelijk alles vertellen? Zijn ze wel zo onschuldig? Iedereen lijkt verdacht en zo lijk je als lezer weer terug bij af te zijn. Er leek een verdachte te zijn gepakt, maar waar komen de bedreigingen vandaan? Net als je denkt het te weten, verschijnt er een nieuwe verdachte. Zou dit dan de dader zijn?

Nederlands in een Amerikaans jasje

Het verhaal speelt zich af in een typerend Amerikaans stadje met high school en cheerleaders. Je merkt als lezer dat het geen Amerikaanse auteur is. Nederlandse namen en feestjes die in Amerika worden gevierd, zoals wij ze in series in Nederland op televisie zien zijn in het verhaal verweven. Neemt niet weg dat het lekker weg leest, maar had net zo goed in een Nederlands bedacht stadje kunnen zijn met betere details en hierdoor meer verdieping.

Te dood voor woorden vs Lijken liegen niet

Te dood voor woorden is het vervolg van Lijken liegen niet. Goed dat de auteur toch nog een vervolg heeft geschreven. Het abrupte open einde van ‘Lijken liegen niet’ was echt jammer en het verhaal vervolgen op Youtube of Tiktok is origineel, maar voor mij niet uitnodigend. Ondanks dat ik het wat langdradig vond, las het lekker weg en is het verhaal makkelijk te volgen. Ook prima om even weg te leggen en later op te pakken. Het einde is spannend en niet wat je als lezer verwacht!

In de lijn van ‘Te dood voor woorden’: