The life before her eyes – Laura Kasischke

Poëzie in een onstuimig verhaal

Het is een normale schooldag in april. Twee beste vriendinnen zijn zich aan het opmaken in het meisjestoilet. Tot het moment waarop schoolgenoot Michael Patrick binnenloopt met een wapen in zijn hand.

Hij vraagt aan hen: “Wie van jullie zal ik doden?” Bij beide meiden stokt de adem. Voor het eerst kijken ze naar zijn gezicht en een haat borrelt op, diep van binnen. Dit keer schreeuwt Michael zijn vraag en een van de meisjes geeft antwoord. “Alsjeblieft, dood geen van ons.” Maar een van hen moet dood. Het meisje met de donkere haren zegt dat zij het moet zijn.

Behind him there’s still the mirror…a bit of infinity, which in its disinterest still holds their reflections safely in it.”

Flashbacks

Gedurende het boek lees je fragmenten hoe het leven voor de fatale dag eruit ziet en hoe het leven eruit zag van de veertigjarige Diana. Zij heeft het perfecte leven opgebouwd: een prachtige man, een lieve dochter en een mooi huis. Toch is niet alles zoals het lijkt.

Naarmate het boek vordert, kan je langzaam de puzzelstukjes op de juiste plek plaatsen. Er zitten hier en daar hints verstopt die wijzen op het einde van het boek. 

“Your life can change in an instant. That instant can last forever.

Moeilijk onderwerp

Kasischke gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Haar verhalen zijn vaak psychologisch, ingewikkeld en poëtisch. In The life before her eyes schrijft Kasischke over een schoolaanslag, of beter gezegd: het moment dat leidt naar de schoolaanslag. Het is een boek over het leven, over keuzes maken, over goed en fout doen.

Een ware dichteres

Laura Kasischke heeft naast The life before her eyes aardig wat boeken en gedichtenbundels op haar naam staan. Je kunt goed merken dat ze gedichten schrijft, want haar schrijfstijl is erg poëtisch. De beschrijvingen nemen je mee naar een andere wereld en soms lijkt het net alsof je drijft op een poëtische wolk terwijl je langzaam werkt aan de puzzel.

The life before her eyes is voor iedereen die houdt van een ingewikkeld en psychologisch verhaal. Het boek is spannend en prachtig geschreven.

The life before her eyes is verfilmd, met in de hoofdrol Uma Thurman en Evan Rachel Wood


Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *