Schrijver op je scherm

Het team van Boekrecensiesblog vond deze link op internet en wil deze graag met jullie delen. Schrijveropjescherm.nl !

Schrijver op je scherm is een initiatief van De Schrijverscentrale. Het bevorderen van een goede leescultuur is ons doel. Wij zetten al onze kennis en kunde in om verhalen te verspreiden door te bemiddelen bij schrijversbezoeken. Nu ook online!

Al eerder gaf onze gastcolumniste tips & tricks over thuisonderwijs aan kinderen. Hoe breng je lesstof leerzaam over, welke websites ondersteunen thuisonderwijs en vooral: hoe houd je het leuk voor je kind.

Schrijveropjescherm biedt de mogelijkheid om schrijvers voor een 30 minuten online-sessie te boeken. De schrijvers van, veelal, kinderboeken kennen de taal van een kind. Zij beantwoorden, in die taal, vragen over bijvoorbeeld hoe ze aan een verhaal zijn gekomen of verzinnen met de kinderen samen een nieuw verhaal!

Ook kan je bijvoorbeeld een tekenles krijgen van een illustrator of illustratrice. Bij kinderboeken zijn de illustraties vaak van groot belang en is de illustrator net zo belangrijk als de schrijver.

In overleg is alles mogelijk! Normaal gesproken komen deze schrijvers en illustrators in de klas en is dit een onderdeel van hun inkomsten. Om deze groep creatievelingen te ondersteunen is de website opgezet en van groot belang. Deel je mee met ons?

Normaal kom ik bij leerlingen uit het hele land in de klas, maar nu komen ze eens bij mij op bezoek! — Martine Letterie

Schrijfster: Nanda Roep, Illustrator: Silvester

www.schrijveropjescherm.nl

Zijn er nog meer goede initiatieven die u of die jullie graag op onze website vermeldt zien? Neem gerust contact op en dan kijken we naar de mogelijkheden om elkaar wederzijds te supporten. Team Boekrecensiesblog.

Trackbacks & Pings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *