Ik En Den Theo – Onderweg

‘Onderweg / En Voyage’ is een tweetalig boek met CD van de artiest Ik En Den Theo/Moi Et Le Theo. De tekst en de muziek zijn van Piet Maris en Théophane Raballand. Ik beperk me in deze recensie even tot het Nederlandstalig gedeelte van het boek en de CD.

Het boek ‘Onderweg’

Het boek is vierkant en artistiek. De ene kant van het boek is Nederlandstalig en de andere kant is Franstalig. Gelukkig staan de teksten dus niet in twee talen naast elkaar, maar kan je lekker doorbladeren in de taal die je verkiest. (Dit geldt ook voor de CD.)

De tekeningen zijn gemaakt door Sarah Baur. De stijl is even wennen, in eerste instantie lijken de tekeningen erg onscherp en wazig, maar na een tijdje wen je er aan en zie je ineens de schoonheid er van. De tekeningen passen bij de liedjes en ook bij het dagelijkse leven.

De CD met liedjes

De liedjes hebben allemaal één thema: onderweg. Maar gelukkig betekent dit niet alleen dat het ‘auto-liedjes’ zijn. De liedjes gaan net zo goed over het openbaar vervoer, als onderweg zijn op de fiets of lopend.

Elke dag op weg naar school of naar het werk. Dezelfde weg die je helemaal kent. Maar is het wel dezelfde. Want soms is het nog donker ‘s morgens. alles lijkt betoverd en de wereld nog in slaap. De bomen lijken groter en het donker nog veel zwarter met een fietslicht dat plots verschijnt. Maar straks wordt het weer licht en wordt alles weer gewoon alsof het nooit anders was.

De dingen zijn hetzelfde maar door donker en licht ziet alles er anders uit.

Uit het liedje ‘Elke dag dezelfde weg’

Lekkere meezingers!

De liedjes hebben bijna allemaal een hoog tempo en zijn echte meezingers. De teksten ken je al na twee keer. Sommige liedjes zing je zelfs meteen mee zoals ‘Onderweg’ en ‘Allé hop’. Bij deze nummers dacht ik meteen aan ‘Opzij, opzij, opzij ‘ van Herman van Veen. Een pittig tempo en prettige teksten waar je energie van krijgt.

Onderweg voor kinderen?

Het boek en de CD zijn bedoeld voor kinderen. Ideaal om de sleur te breken als je lang in de auto moet zitten. Vooral de liedjes als ‘Het lied van alles wat je ziet’ en Schimmenspel’ zullen ze heel leuk vinden omdat je hier actief mee kunt doen.

Maar zoals gezegd, kun je de liedjes net zo goed alleen en met elkaar op de fiets zingen. In het openbaar vervoer is natuurlijk wel weer een ander verhaal…

Ik heb de CD in de auto en luister er vaak naar. Tot mijn grote verrassing merk ik dat ik er vrolijk van word en het erg leuk vind om hardop mee te zingen. Sommige liedjes zijn zelfs echte oorwurmen en blijven de rest van de dag in je hoofd.

Het boekje met de CD is zeker een aanrader. Vooral als je de radio, Rammstein of Abba (ik bedoel maar….) even zat bent en iets vrolijks en ongecompliceerds wilt horen in jouw eigen taal.

Onderweg. We gaan op weg met onze oren. Op muzikale wereldreis. Met bestemming onbekend. Naar waar de wind ons brengt. Naar overalalala…

Uit het liedje ‘Onderweg’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *