Niet weerhouden

De debuutroman ‘Niet weerhouden’ is geschreven door Serge Timmers en gelezen door Godart Bosmans. Onderstaand zijn recensie. Hij vindt het boek een knap Nederlandstalig debuut!

Lange weg naar een passende job

Dit boek verhaalt de lange weg naar een passende job. Alle facetten van het ‘naar werk zoeken’ komen in dit verhaal aan bod. Interimkantoren, testjes, de gesprekken met arbeidsbureaus, aangeboden opleidingen, en de vele afwijzingsbrieven. Dit zijn bijna kafkaiaanse toestanden die inherent zijn aan de arbeidsbemiddelende omgeving.

Solliciteren en het gewone leven

Zo zijn er zijn hoopvolle sollicitatiegesprekken die afketsen, sommige reeds nog voor ze begonnen zijn… Buiten dit alles is er uiteraard het gewone leven met de vrienden en bijhorende romances. Toch is er ook veel gezelligheid en vriendschap. Dit zorgt voor een balans naast de wederkerende frustraties en tegenslagen.

Maarten Vanhamel is een doorzetter!

Maarten Vanhamel is het doorzettend personage waar alles om draait. Het hele verhaal speelt zich af in zijn appartement of de directe omgeving. Samen met Maarten komen het nichtje Lena, zijn liefje Kim en vriend Frederik weliswaar veel op toneel.

Buiten deze drie zijn het enkel nog wat vrienden, buurtbewoners en arbeid gelinkte personen die mee invulling geven aan het verhaal. Diegenen die dan toch nog extra de revue passeren, zijn op zijn minst flamboyant te noemen. Toch is dit alles meer dan genoeg om een goed verhaal en inzicht in het leven van de werkzoekende voorgeschoteld te krijgen.

Altijd wel romantiek in de lucht

De gebeurtenissen golven langs vaak dezelfde onderwerpen en geven de eentonigheid van werk zoeken bijna letterlijk weer. De omgang met sollicitanten en werkzoekende wordt glashelder geschetst. Hoe de markt eruit ziet en functioneert, hoeveel frustraties daarmee gepaard kunnen gaan en wat de invloed ervan is op het leven van de werkzoekende en zijn/haar omgeving.

Er is gelukkig wel romantiek in de lucht, er wordt goed gegeten alsook gedronken en er zijn vele fragmenten die grappig en hilarisch zijn gekleurd.

Niet weerhouden

Dit 165 pagina’s tellende boekje mag dan ook een leuke, ontspannende, uit de kluiten gewassen novelle genoemd worden. Ik kan dit boek zeker aanraden en zoals reeds gezegd: het is een knap Nederlandstalig debuut !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *