Navigeren door emoties in ‘Vliegangst’

‘Vliegangst’ is een gedichtenbundel geschreven door Frans Ellenbroek en uitgegeven door uitgeverij Palmslag. De gedichten gaan over de natuur en menselijke emoties.

Vliegangst

Wat een leuke ontdekking is de gedichtenbundel ‘Vliegangst’ van Frans Ellenbroek! Deze bundel neemt je mee op ontdekking door de rijke landschappen van de menselijke emotie. Ellenbroek, wiens veelzijdigheid als bioloog, kunstenaar, schrijver en dichter alom bekend is, weet met dit werk de lezer te betoveren met zijn verbeeldingskracht en diepgaande inzichten.

De diepte in!

Achtenveertig gedichten in ‘Vliegangst’ vormen een mooi geheel van gevoelens, gedachten en ervaringen. De gedichten zijn onderling heel verschillend en variëren van luchtige en speelse verzen tot diepgaande en reflectieve stukken. Het is bijzonder hoe Ellenbroek moeiteloos verschillende emoties en stemmingen oproept.

Thema’s in Vliegangst

De thema’s die Ellenbroek aansnijdt, zoals liefde, hartstocht, natuur en vergankelijkheid, raken de lezer. ‘Vliegangst’ is toegankelijk en herkenbaar voor iedereen, ongeacht achtergrond of levenservaring.

Wat deze bundel nog meer bijzonder maakt, is de rijke erfenis van Ellenbroek als kunstenaar en schrijver. Zijn kracht om beelden en gevoelens met woorden te schilderen is opmerkelijk.

Het is ook interessant om te weten dat enkele van Ellenbroeks gedichten zijn opgenomen in muzikale composities van Evert van Mérode op de cd ‘Frisse wind’. Dit is een prachtige illustratie van hoe zijn woorden niet alleen visueel, maar ook auditief kunnen resoneren.

Aanrader

Als je van gedichten houdt, dan is ‘Vliegangst’ is een gedichtenbundel die je niet mag missen. Frans Ellenbroek heeft met ‘Vliegangst’ een geweldig boekje gemaakt dat je echt raakt, je fantasie prikkelt en je aanmoedigt om te denken over de moeilijke kanten van het leven.

Als je van gedichten houdt dan is dit dus echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *