De zee het strand de duinen

De zee, het strand de duinen is geschreven door Anne Kuin. Het is een gedichtenbundel en is tevens voorzien van aquarellen. Ook deze zijn door Anne Kuin gemaakt. En hoé!

Ik ga op reis en ik neem mee

Wat neem je mee op vakantie; een spannend dik boek of een gedichtenbundel? In dit geval hoef je niet te kiezen want de gedichtenbundel van Anne Kuin kun je zo meenemen. Het is een dun boekje, lichtgewicht en past in iedere handtas.

Maar de vraag is natuurlijk wat voor een meerwaarde deze gedichtenbundel heeft…

Gedichten

Onlangs las ik voor de derde keer de prachtige roman ‘Greenwood’ Wat heeft dit nu met deze gedichtenbundel te maken, zal je meteen denken. Nu, ik dacht er meteen aan toen ik Greenwood las. In deze familie epos komt namelijk een blinde man voor, die ontiegelijk rijk is. Hij kan zich het dan ook permiteren om een ‘voorlezer’ in dienst te nemen. Deze voorlezer leest mooie romans voor, het nieuws, maar vooral ook veel gedichten. Zijn stem kun je bijna horen. De ritme van een gedicht, de woorden, de metaforen.

Anne Kuin’s gedichten werken net zo als in bovenstaande voorbeeld. Je kan nog net niet de zee horen ruizen. De aquarellen zijn sprookjesachtig, mysterieus en dragen vooral het element: de kunst van het weglaten.

Aquarellen

Knap werk van Anne Kuin. Ik moet toegeven dat ik geen verstand heb van gedichten en ook niet van schilderkunst. Maar doet dat er toe? Als ik dit boek aan iemand cadeau zou geven, weet ik dat de ander er ook van zal genieten. Het is gewoon mooi. Het boek(je) is netjes verzorgd, heeft veel witruimtes en de gedichten zijn kort, maar krachtig. Ik vind het prachtig!

De zee het strand de duinen

Een aanrader voor iemand die van rust, stilte, dromerige aquarellen houdt gecombineerd met gedichten waar je vooral zelf veel invulling aan kan geven. Aan een kenner, een liefhebber of een absolute beginner voor deze categorie.

Ik zie uit naar uw volgende boek, Anne Kuin. En ik hoop stiekem dat dit zoiets zal zijn als: het bos, het mos ,de bomen.