Kattencafé: een kat in het nauw

Fans van cosy crime en katten opgelet! Cate Contes kattencafé komt weer met een nieuw boek: ‘een kat in het nauw’. Maddie James is voor liefhebbers inmiddels een zeer bekende naam. Sinds zij weer op Daybreak Island is komen wonen is het rustige eiland veranderd in een moordplaats. En altijd hebben ze wel iets te maken met haar kattencafé. Spannend? Zeker, maar vooral gezellig, warm, liefdevol en jaloersmakend. Wie wil er nou niet verhuizen naar Daybreak Island?

Kattencafé

Zoals elk deel van het kattencafé speelt het boek zich af rond het café van Maddie James. Sinds zij met deze onderneming is gestart heeft ze altijd een maximum van 10 katten gehad. Ondanks de smeekbedes van vriendin Katrina om meer katten op te vangen, wilde Maddie dit nooit. Het evenwicht tussen katten en mensen moest prettig zijn, vond ze. Maar nu is ze toch gezwicht. Er komen meer katten naar het kattencafé en hopelijk worden ze allemaal geadopteerd.

Tragisch

Zoals het hoort in een kattencafé boek van Cate Conte gebeurt er iets tragisch! Een vrouw wordt dood gevonden en uiteraard is Maddie daar getuige van. Het slachtoffer is niet zomaar iemand. Zij wilde graag met Maddie en haar kattencafé samenwerken maar is nu slachtoffer van een ongeval of misschien een moord? En wat betekent dit voor het kattencafé? Is iedereen veilig of moeten ze allemaal op hun hoede zijn?

Serie Kattencafé

Wil je beginnen met deze serie, dan zou ik wel aanraden om bij het begin te starten. De boeken zijn goed los leesbaar, maar voor het volledige plaatje kun je het best bij het eerste boek starten: moord in het kattencafé. Je krijgt hierdoor meer achtergrondinformatie over Maddie James en haar kattencafé, haar liefdesleven en haar zus Val. Geen onmisbare informatie, maar zeker wel vermakelijk.

Heerlijk lezen

De kattencafé boeken zijn inmiddels tot mijn favorieten gaan behoren. Cate Conte weet haar liefde voor katten en misdaad perfect te combineren. Haar boeken lezen weg als een feelgoodserie, terwijl er altijd wel iets spannends gebeurt en het nooit inzakt. Met een kopje koffie/thee en dekentje op de bank, met een stapel kattencafé boeken naast je maakt de perfecte regenachtige dag. Mocht je trouwens wel geïnteresseerd zijn in een kattencafé, maar liefst zonder moorden? Kijk dan eens naar deze recensie over ‘Molly en het kattencafé’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *