Jamie in 15 minuten – Jamie Oliver

Overheerlijk, voedzaam en supersnel Jamie Oliver

Hoe fantastisch zou het zijn om elke avond een overheerlijke, voedzame en supersnelle maaltijd op tafel te kunnen zetten? Zo’n maaltijd waarmee je je lichaam voedt en niet alleen maar vult. En waarmee je indruk maakt op je tafelgenoten. Dat zou toch super zijn?!

Je redding is nabij met het boek: Jamie in 15 minuten. Nee, je krijgt Jamie Oliver niet in een kwartier bij je aan tafel. Sorry, je zult echt zelf in de keuken aan de slag moeten. 

Maximaal 15 minuten in de keuken

De titel van dit kookboek wekt de indruk dat je maximaal 15 minuten in de keuken staat. De realiteit heeft mij geleerd dat je meer tijd nodig hebt. Maar zoals het in het echte leven ook zo is, is een goede voorbereiding het halve werk. Dus wanneer je de boodschappen vooraf in huis hebt en alle ingrediënten vooraf klaarzet, dan kun je een kwartier later aan tafel. En voor de niet zo ervaren hobby koks onder ons, houd rekening met een half uur (zeg ik uit ervaring…) 

Eenvoudige recepten

Wanneer je je niet laat lijden door enige tijdsdruk, dan is dit boek een aanrader. Omdat Jamie waarschijnlijk zelf maar een kwartier nodig heeft, zijn het relatief eenvoudige recepten. Geen van deze recepten hebben een lange garings- of suddertijd tijd nodig, of vragen ingewikkelde kook- of snij technieken.  

Niet standaard

En precies dat maakt dit boek tot een musthave voor de thuiskok die wel eens wat anders dan het standaard AGV’tje ( Aardappelen Groente en Vlees) op tafel wil hebben. Elk recept begint met een overzicht van de voorbereidingen die je moet treffen voordat je aan de slag gaat. Denk hierbij aan water koken, stand van de oven en de pannen die je nodig hebt. Het boodschappenlijstje met ingrediënten staat duidelijk omschreven en de opbouw van het recept is makkelijk leesbaar. 

Belangrijke plek in de keuken

Jamie Oliver 15 minuten heeft bij mij in de keuken een prominente plaats ingenomen en is ondertussen voorzien van een hele reeks post-its. Hierdoor kan ik snel één van onze favoriete recepten vinden.

Je hebt immers geen tijd te verliezen als je snel een overheerlijke, voedzame en supersnelle maaltijd op tafel wilt hebben!