Het idealenboek voor wereldverbeteraars

Het idealenboek is geschreven door Marnix Geus en gaat over hoe je jezelf kunt veranderen én de wereld. Dat klinkt als een onhaalbare zaak, maar deze gids laat zien hoe je dit kunt aanpakken en biedt tal van inspirerende voorbeelden.

Op zoek naar idealen

Ben je op zoek naar manieren om je idealen om te zetten in concrete acties? Wil je graag van betekenis zijn voor de wereld, maar weet je niet precies hoe je dat kunt doen? Marnix Geus’ boek, ‘Het Idealenboek,’ is precies wat je nodig hebt. In deze inspirerende gids wijst Geus je de weg naar het verwezenlijken van je dromen en idealen. Onze planeet schreeuwt om wereldverbeteraars van alle kleuren en maten, en dit boek biedt de leidraad om een van hen te worden.

Gids voor idealen

De wereld zit vol met mensen die het roer omgooien, hun werkgevers aansporen om het anders te doen, en zelfs hun baan opzeggen om hun idealen te volgen. Sommigen beklimmen de Himalaya voor een goed doel, terwijl anderen sociale ondernemingen starten. Heb jij ook een ideaal, groot of klein, en kun je wel wat hulp gebruiken om je doelen te bereiken? Dan is ‘Het Idealenboek’ jouw ultieme gids.

Hobbels op de weg

Marnix Geus deelt zijn inzichten openhartig en met een gezonde dosis humor. Hij begrijpt als geen ander dat geen enkele reis naar het verwezenlijken van je idealen zonder hobbels en obstakels verloopt. Maar hij toont overtuigend aan dat als je jouw reis laat sturen door je idealen, deze niet alleen persoonlijk vervullend zal zijn, maar ook een positieve impact zal hebben op anderen en de wereld om je heen. Hij noemt tal van voorbeelden en in het boek worden concrete tips gegeven. Ook zijn er hele pagina’s vol met websites die je kunt vinden op Internet.

De theorie én de praktijk worden vaak genoemd aan de hand van verhalen van mensen die hun stoute schoenen aantrokken en iets hebben bereikt voor henzelf en de wereld.

The Present Movement

In 2017 nam Marnix Geus afscheid van de pr-wereld en startte hij ‘The Present Movement,’ een beweging die zich inzet voor meer medemenselijkheid en gelijkwaardigheid. Hij heeft zich ontwikkeld tot een sleutelfiguur die bruggen slaat tussen traditionele bedrijven en sociale en duurzame initiatieven. Marnix helpt zowel individuen als bedrijven om hun idealen daadwerkelijk te verwezenlijken.

Tips en inspiratie

Het boek is een bron van motivatie. Volgens Marnix Geus is er niets zo motiverend als een ideaal dat je najaagt. Het boek is ook een bron van inspiratie voor iedereen die de wereld een beetje beter wil maken, of dat nu op persoonlijk of op maatschappelijk niveau is.

Je kunt het boek bestellen via deze link: https://thepresent.shop/product/idealenboek/        

Het idealenboek

Heb ik nog een kritische kanttekening bij dit boek? Ja wel, een beetje. Ik vind de gele cover erg schreeuwend en niet zo mooi. Het lijkt te veel op al die andere tips & tricks boeken die je beloven het helemaal te gaan maken in je leven. Hopelijk wordt er bij de tweede druk een mooie foto van de natuur of een sociale interactie, die uitbeeldt waar het tenslotte allemaal over gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *