Het afzien van 2020, Fokke & Sukke

Het afzien van 2020′ ligt alweer in de winkel, terwijl het jaar nog niet eens voorbij is. Maar dat is geen probleem want we kijken nu al terug op een héél ‘anders dan anders’ jaar. Het boekje van Fokke & Sukke heet dan ook: Full corona editie!

Het afzien van 2020

‘Het afzien van 2020’ is een samenvatting van nieuwsfeiten bedacht en getekend door Reid, Geleijnse & Van Tol. Vanaf 1997 verschijnt ‘Fokke & Sukke’ als bundel cartoons in kranten en aanvankelijk in studentenbladen. In 2003 ontving het drietal de Stripschapprijs.

De Fokke & Sukke cartoons verschenen al eerder in NRC Handelsblad, NRC Next, Rendement en diverse andere media.

‘Schurende’ humor

De cartoons kun je het beste omschrijven als ‘schurende’ humor. De humor is realistisch, volgt het nieuws en is om hardop over te lachen maar ook om over na te denken. En ook om je soms voor te schamen. “Mag je lachen om corona?”, vragen we ons wel eens af na het kijken van meme’s, video’s of cartoons en dus doen Fokke & Sukke er een schepje bovenop.

Maar de corona-editie gaat gelukkig niet alleen om corona. Alle nieuwsfeiten van het afgelopen jaar komen langs, van de moeizame paring van de panda’s tot en met Aart Staartjes, die is overleden na een verkeersongeval.

Het afzien van 2020 en het aanzien van 2020

Kochten wij vroeger altijd braaf de boeken van ‘het aanzien van jaar-X’ met het idee om deze ooit eens terug te bladeren voor de nodige herinneringen… al een tijdje kopen we ‘het afzien van jaar-X’ als aandenken voor ooit.

Want zeg nu zelf, hoe leggen we ooit de volgende generaties uit hoe wij allen werden overvallen en overdonderd door een pandemie? En er óók nog andere dingen gebeurden in datzelfde jaar? Met een beetje humor is dat toch een stuk leuker om te behappen.

Mag je lachen om corona?

Fokke & Sukke 2020

Lees, kijk, geniet, reflecteer en af en toe lachen, mag best.

Meer over stripboeken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *