Helden van de straat

Phil Earle heeft het weer voor elkaar! Wat een prachtig boek heeft hij weer geschreven. Net zoals zijn vorige boeken, speelt ‘Helden van de straat’ zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Engeland. En weer is de combinatie van kinderen en dieren goud waard. Ontroerend, meeslepend en hoopgevend, dat zijn tot nu toe alle boeken van Phil Earle.

Beau

In dit nieuwe jeugdboek ‘Helden van de straat’ (stiekem mijn favoriete boek van Phil Earle) draait het vooral om Beau. Beau is een zwerfhond tot hij door zijn meisje Peggy wordt gered. Jammer voor hem komt hij in een huis waar een kat de scepter zwaait, maar gelukkig zijn hun mensen dol op de huisdieren! Voeg hier nog een duif bij die denkt dat hij soldaat is en de dierenbende is compleet. Wanneer zij door zware omstandigheden er alleen voor komen te staan, besluit Beau op zoek te gaan naar zijn meisje Peggy. Peggy is, net als veel kinderen in die periode, geëvacueerd uit Londen en Beau is vastberaden haar te vinden.

Avonturen

Natuurlijk moeten er in een jeugdboek avonturen beleefd worden. Bij veel jeugdboeken weet ik wel te voorspellen wat voor avonturen er bij een verhaal passen. Maar bij ‘Helden van de straat’ heb ik geen flauw idee. Alles wat ik van tevoren bedenk, loopt anders dan verwacht. Tot aan de laatste bladzijdes blijft de auteur mij verrassen. Mijn favoriete personage uit het boek is vreemd genoeg niet de hond Beau. De duif Bomber, die zichzelf soldaat noemt en deze missie leidt, vind ik geniaal bedacht!

Jeugdboek

‘Helden van de straat’ is een jeugdboek voor kinderen vanaf 10 jaar. Ik heb dit boek samen met mijn zoon gelezen. Hij is, net als ik, ook dol op de boeken van Phil Earle. Geregeld moeten we samen een traantje wegpinken en zijn we boos op de schrijver wanneer er iets zieligs gebeurt.

Zoals ik van Earle gewend ben is hij niet voorzichtig met emoties. In een oorlog komen mensen en dieren om het leven. Zo ook in al zijn boeken. De manier hoe deze auteur met emoties omgaat is grandioos. Ondanks verdrietige en angstige situaties weet hij je altijd met een mooi gevoel achter te laten.

psst, wist je dat de jeugdboeken van Phil Earle ook voor volwassenen erg fijn lezen? Ik lees ze voor mijn plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *