Donderslag bij heldere hemel!

‘Donderslag bij heldere hemel’ is een boek met een krachtige titel. Een titel die indruk maakt. En vraagt om uitleg. En dat is precies wat de verhalen in dit boek ook zijn: krachtige verhalen. Die indruk maken. En die ook om wat uitleg vragen.  

Bundeling van verhalen 

Het boek ‘Donderslag bij heldere hemel’ is een bundeling van verhalen van vrouwen die totaal onverwachts zijn bevallen. Verhalen die vaak vol ongeloof en onbegrip aangehoord worden door de sociale omgeving. Want hoe is het mogelijk dat je niets gemerkt hebt van het nieuwe leven dat negen maanden lang in je buik groeide?  

Verloskundige aan het woord 

Schrijfster van het boek, Michaela van Caspel, heeft als verloskundige zowel persoonlijk als professioneel ervaren dat zomaar uit het niets bevallen mogelijk is. Nu ze met pensioen is heeft ze vrouwen die als donderslag bij heldere hemel zijn bevallen geïnterviewd. Want deze verhalen verdienen een podium om verteld te worden. 

Donderslag bij heldere hemel – indrukwekkende verhalen  

De bevallingsverhalen in dit boek zijn indrukwekkend om te lezen. Maar wat het meeste indruk op mij maakt is de kracht van de vrouwen. Vrouwen die onmiddellijk een liefdevol oerinstinct hebben voor hun kind. Vrouwen die na deze totaal onverwachtse levensveranderende gebeurtenis weer opstaan. Verder gaan met hun leven. Samen met hun kind of met de moeilijke keuze die ze voor hun kind hebben gemaakt… 

Maar ook de reacties uit de omgeving, de oordelen en opmerkingen die ongevraagd met ze gedeeld worden zijn indrukwekkend. En in de interviews die Michaela heeft gedaan met deze moeders, blijkt ook dat de impact van deze reacties groot is. Zelfs jaren later nog.  

‘Donderslag bij heldere hemel’ is een aanrader om te lezen. Zeker voor professionals in de (kraam)zorg. Maar ook voor ieder ander. Want je weet maar nooit of en wanneer je hier mee te maken krijgt.  Hopelijk lukt het Michaela om door middel van dit boek meer begrip te krijgen voor de vrouwen die dit overkomt.  

Ook nieuwsgierig achter de verhalen van deze interviews? Het boek ‘Donderslag bij heldere hemel’ is een prachtig boek om te lezen. Met mooie verhalen die stuk voor stuk verteld mogen worden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *