Dit boekje past wél in een schoen!

Iedere lezer hier kent vast wel het begrip ‘dwarsliggers’. Dit zijn van die kleine boekjes die je makkelijk mee kunt nemen in je jas, tas of broekzak. Deze (Sinterklaas-)dagen hebben ze een bijkomstig voordeel: ze passen in een schoen!

Door: Selina Jansen en Marga van der Vet

Sint 2023Sint 2023

Sinterklaas en de pieten:

Het is die tijd van het jaar waarin de verwachtingen hoog zijn en de schoenen klaarstaan voor Sinterklaas en zijn pieten. En wat is een betere verrassing dan een boek dat prima in een schoen past? Maak kennis met de dwarsliggers – de kleine boeken die groots leesplezier brengen tijdens deze feestelijke dagen!

Waarom zijn dwarsliggers zo geweldig?

  1. Compact en handig: Dwarsliggers zijn klein van formaat en liggen dwars op hun zijde – dat maakt ze perfect om in je schoen te verstoppen zonder veel ruimte in beslag te nemen.
  2. Groots leesplezier: Onderschat hun formaat niet! Deze kleine boeken bevatten complete verhalen, van klassiekers tot hedendaagse bestsellers, alles op een handig formaat.
  3. Voor iedereen wat wils: Van avontuurlijke reizen tot romantische verhalen en intrigerende mysteries, dwarsliggers zijn er in allerlei genres, zodat er voor elke lezer iets te vinden is.

Verras jezelf of anderen

Zet je schoen maar klaar. Of houd de dwarsliggers en andere kleine formaat boeken maar gereed om schoenen te vullen! Of vraag het aan de Sint en de pieten…

Tips voor Sinterklaas:

Hier onze tips voor dwarsliggers waarover recensies op deze website staan. Tips qua formaat dus, maar óók qua inhoud! Voor elk wat wils:

Voor kinderen een boekje in de schoen?

Voor de allerkleinsten is een dwarsligger niet snel een succes. Dwarsliggers zijn vaak gemaakt van dun papier en hebben kleine letters. Wel bestaan er genoeg leuke boekjes van klein formaat, zoals alle boekjes van Dick Bruna. Is je kind wat ouder, dan zijn dwarsliggers wel een leuk idee.

Vergeet ook de grote kinderen niet!

Wat is er leuker dan je grote kind (lees: tiener/puber) nog eens zijn of haar schoen te laten zetten. Of stop er stiekem iets in zodat ze ‘s ochtends heel verbaasd zijn als ze in alle haast hun schoenen aan willen trekken. Dat tiener-ochtendhumeur is op slag verdwenen met deze dwarsliggers:

Tips voor gastrecensies:

Hier onze tips die we heb gekozen op basis van interesse. Er zijn van deze boeken nog geen recensies op de website. Zin om eens een gastrecensie te schrijven? Dat kan!

Hey, wat leuk! Er zit een boekje in mijn schoen!

Dank u wel, Sinterklaas :>)

2 Responses to “Dit boekje past wél in een schoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *