De wip

Een wip is niet alleen leuk om op te spelen. In het prentenboek ‘De wip’ laat Joaquin Camp zien dat er nog zoveel meer kan: je kan er dansen, swingen of knuffelen en … je ontmoet er de meest bijzondere figuren. Een kleurrijk en vrolijk prentenboek over groot en klein, zwaar en licht en een bonte stoet van wonderlijke en grappige figuren.

omslagfoto recensie de wip

Verhaal begint met een ridder op een wip. Op zich nog een redelijk normale situatie, al zou je misschien niet zo snel een geharnaste ridder in een speeltuin verwachten. Al snel komt er een gemaskerd varkentje aan de andere kant van de wip zitten. En zo gaat het nog even door. Zo passeren er een Elvis-imitator, een krokodil met bolhoed en een heuse yeti de revue.  Steeds meer en steeds grotere, zwaardere mensen en dieren brengen de wip steeds opnieuw uit evenwicht. En op het moment dat je denkt dat je alles wel gehad hebt, heeft het verhaal nog een kleine verrassing in petto.

Kunstzinnig

De prenten van de Argentijnse illustrator Joaquin Camp zijn erg kleurrijk. Een leuk aspect is dat je de viltstiftstrepen nog ziet, precies zoals een kind een tekening zou inkleuren. Het boek krijgt daardoor meteen een artistieke en kunstzinnige uitstraling.

Illustratie door Joaquin Camp
Illustratie uit De wip: knuffelen met een yeti

Anders

Het prentenboek wordt uitgegeven door uitgeverij Tiptoe Print die zich concentreert op naar het Nederlands vertaalde prentenboeken. Daarbij kiezen ze bewust voor andere culturen en taalgebieden. Ze willen daarmee jonge lezers verrassen met andere denkbeelden, rolmodellen, vertellingen, kleuren en vormen.

‘De wip’ is verkrijgbaar bij de boekhandel en online (bijvoorbeeld Bruna)

2 Responses to “De wip

  • Bedankt voor deze leuke en prikkelende bespreking, onder meer dat je ook de artistieke uitstraling ervan herkent. Want los van de humor, verrassing en actie zijn we telkens op zoek naar wat meer poêtische boeken en het doet erg veel plezier als lezers die kwaliteit oppikken. Groetjes uit Brussel vanwege TIPTOE Print (uitgever Patrick)!

  • Noortje de Kok
    1 jaar ago

    Graag gedaan. Hopelijk vindt het boek zijn weg naar veel enthousiaste lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *