De vampier app lijkt levensecht

In de ban van de vampier app

De hele klas van Dylan is in de ban van de nieuwste app voor op de smartphone – de vampier app. Als je in de app je duim op het scherm van je telefoon legt, lijkt het alsof de vampier op het scherm zijn tanden in jouw vlees zet; niet alleen door de levensechte animatie, maar ook doordat de app de trilfunctie op dat moment inschakelt. Bij iedere beet krijgt de speler punten, waarmee hij of zij nieuwe dingen in de app kan vrijspelen.

Is het wel zo onschuldig als het lijkt?

Dylan vertrouwt de app niet als hij ziet hoe verslavend het laten bijten door de vampier werkt. Niet aleen op school, maar zelfs op het verjaardagsfeestje van zijn vriendin Amy laat iedereen zich door de virtuele vampier bijten. Hoewel er wordt gezegd dat de app enkel de trillfunctie van de telefoon gebruikt, lijkt er meer aan de hand te zijn. Hoe kan het zijn dat de app bij iedereen meteen zo verslavend werkt? Is er niet meer aan de hand dan enkel het inschakelen van de trilfunctie van de telefoon? Kortom, is de vampier app wel zo onschuldig als dat het lijkt?

Deel vijf van de vampierreeks

Voor auteur Nico de Braeckeleer is Vampier app al weer het vijftiende griezelboek van zijn hand. Vampier app is het vijfde vampierboek in zijn vampierreeks van Kramat, maar is ook volledig los van de voorgaande delen te lezen.

De Braeckeleer weet in slechts 144 pagina’s een spannend en aansprekend boek neer te zetten voor zijn doelgroep (vanaf 10 jaar). Het verhaal speelt met de vampier app handig in op de huidige generatie, die al van jongs af aan opgroeit met een smartphone. Vampier app laat door middel van een bovennatuurlijk tintje zien dat de afstand tussen de echte wereld en de virtuele wereld steeds kleiner wordt, met alle risico’s en gevaren van dien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *